Meniu

BARCELONA, ÎNFRÂNGERE SURPRIZĂ LA INTER

La egalitate de puncte înaintea celui de-al treilea meci din Grupa C a Ligii Campionilor, două nume grele ale Europei, Inter Milano și Barcelona, se vor întâlni marți seară pe San Siro.

Ambele formații au trecut de Viktoria Plzen, dar au pierdut în fața lui Bayern Munchen, însă gazdele au avut cel mai slab început de Serie A din ultimii 11 ani, în timp ce omologii catalani sunt neînvinși în șapte meciuri din La Liga până în prezent.

O NOUĂ ÎNFRÂNGERE PENTRU INTER

Nu pentru prima dată în acest sezon, un avantaj al lui Inter a fost răsturnat în partida din weekend, când echipa lui Simone Inzaghi a lăsat să scape un avantaj de un gol și a pierdut cu 2-1 acasă cu Roma.

O primă înfrângere în fața giallorossilor din 2017 îi lasă la 8 puncte din Serie A, iar suferirea a patru înfrângeri în opt meciuri egalează cel mai slab început de sezon al clubului milanez din istoria sa în prima ligă.

Din nou greoaie la minge, Inter a simțit clar lipsa lui Marcelo Brozovic și a lui Romelu Lukaku, dar un alt eșec înseamnă că sprijinul pentru Inzaghi se scurge încet printre fanii fanatici ai nerazzurrilor.

Una dintre cele cinci victorii din această stagiune a venit ultima dată în Liga Campionilor, când au luat startul într-o grupă C dificlă, învingând campioana cehă Viktoria Plzen cu 2-0, Edin Dzeko și Denzel Dumfries marcând după ce gazdele au rămas în 10 oameni.

Anterior, pierduseră cu același scor pe teren propriu în fața lui Bayern, dar au avut tendința de a se descurca mult mai bine pe San Siro în ultima vreme: înainte de eșecul împotriva Romei, au câștigat fiecare dintre ultimele șapte meciuri disputate acasă în campionat - păstrând patru meciuri fără gol în acest proces.

Totuși, cum Inter a câștigat doar o singură dată din cinci întâlniri cu Barcelona la Milano, va trebui să depășească precedentul pentru a obține maximum de puncte în această săptămână. Există toate șansele ca Bayern să sprinteze la distanță, trecând de Plzen, astfel că meciurile consecutive împotriva blaugrana ar putea fi decisive.

BARCELONA ESTE DIN NOU O FORȚĂ

După ce nu a reușit să treacă de faza grupelor din sezonul trecut al Ligii Campionilor, terminând pe locul trei, în spatele lui Bayern și Benfica, o Barcelona întinerită și cu un Lewandowski într-o formă parcă și mai bună decât la Bayern nu va dori să aibă din nou aceeași soartă.

Au trecut șapte ani de când au ridicat ultima dată cel mai important trofeu al continentului, dar jocul prestat în startul sezonului sugerează că actuala generație a lui Xavi ar putea fi printre candidații finalei de la Istanbul în iunie anul viitor.

Grație unor manevre contabile abilă, giganții catalani au reușit să adauge o serie de jucători la echipa lor în timpul verii, inclusiv atacantul vedetă Robert Lewandowski, care a marcat din nou sâmbătă - al nouălea său gol al sezonului făcând diferența împotriva Mallorca.

Astfel, Barcelona se luptă cu vechea rivală Real Madrid în fruntea La Liga și a obținut șase victorii consecutive în campionat, după ce a remizat în prima zi.

Înainte de pauza internațională, însă, a cedat în fața lui Bayern, iar fostul erou de pe Allianz Arena, Lewandowski, a regretat mai multe ocazii ratate împotriva foștilor săi coechipieri. Acea înfrângere cu 2-0 în Bavaria a reprezentat a cincea înfrângere a Barcei în ultimele nouă meciuri din faza grupelor.

Cu toate acestea, cu șase puncte puse în joc în ambele meciuri dintre Blaugrana și Inter în următoarele zile, totul este de jucat - iar contrastul de încredere dintre cele două tabere s-ar putea dovedi un factor major.

Pe baza jocului prestat, mizăm pe o victorie a Barcelonei, chiar dacă la 1.80 cota oferită nu este cea ideală.

PUNCTE CHEIE:

  • Inter a pierdut și în ultima etapă de campionat, acasă cu AS Roma, și a ajuns la 5 înfrângeri în ultimele 8 partide, un bilanț deloc încurajator;
  • În 2022, Barcelona a pierdut o singură deplasare - la Bayern, aceasta fiind de altfel și ultima echipă care reușise să câștige un meci pe teren propriu contra catalanilor;
  • Barcelona are 7 victorii în ultimele 8 partide oficiale;
  • Catalanii au 3 victorii și o remiză în precedentele 4 directe.