Meniu

JUVENTUS, UMILITĂ ÎN ISRAEL

La doar șase zile după ce s-au întâlnit la Torino, ultimele două clasate din Grupa H, Maccabi Haifa și Juventus, se întâlnesc din nou marți, pe stadionul Sammy Ofer, într-o partidă ce poate anula toate speranțele italienilor la locul secund în timp ce să le aducă pe gazde în lupta pentru ultimul loc pe podium.

Bătrâna Doamnă continuă să meargă împleticit și a ajuns la 4 înfrângeri în ultimele 7 meciuri, dar s-a impus fără mari probleme în meciul tur, cu 3-1, ceea ce îi oferă prima șansă măcar la continuarea parcursului european în Europa League.


JUVENTUS A RATAT SEZONUL ÎNCĂ DE LA START

Pe fondul unui început foarte slab de sezon 2022-23, atât pe plan intern cât și european, după două meciuri din Liga Campionilor, Juventus s-a trezit blocată în subsolul Grupei H, fără niciun punct pe tabelă, dar cu un golaveraj mai bun decât cei de la Maccabi Haifa.

După ce Paris Saint-Germain și Benfica aveau un avans de șase puncte, victoria pe Allianz Stadium era esențială pentru a mai putea emite pretenții la locul secund, iar obținerea victoriei nu a fost deloc o procedură simplă pentru echipa bolnavă a lui Max Allegri.

Deși oaspeții au lovit stâlpul porții de două ori și au revenit la un singur gol în minutul 75, Juve a beneficiat de o prestație inspirată a lui Angel Di Maria, decisiv pentru succesul cu 3-1, maestrul argentinian înregistrând o triplă de pase de gol inteligente - iar dacă Dusan Vlahovic ar fi finalizat mai bine, ar fi putut avea chiar cinci.

Adrien Rabiot a marcat și el de două ori, dar iscusința lui Di Maria a fost cea care a despărțit cu adevărat cele două echipe, iar absența acestuia din urmă în înfrângerea lamentabilă de sâmbătă cu Milan a fost resimțită din plin de către bianconeri.

Învinsă cu 2-0 de campionii italieni pe San Siro, Juventus a avut posesia, dar abia dacă a oferit o amenințare ofensivă, iar Rafael Leao a lovit și el stâlpul de două ori în timp ce s-a prăbușit împotriva unuia dintre presupușii rivali la titlu.

Orice efort de a recupera Scudetto după doi ani sterili pare acum departe de ani lumină, deoarece Juve se află pe locul opt în Serie A după nouă etape, iar declinul lor s-a datorat în mare parte formei groaznice din deplasare: au adunat doar două puncte din patru deplasări în acest sezon, precum și o înfrângere la Paris (de altfel nu au victorie în ultimele 7 deplasări oficiale).

Pentru a doua oară în 40 de ani, Juventus nu a reușit să câștige niciunul dintre primele patru meciuri de campionat în deplasare și, cum încă se află la patru puncte de liderul Grupei H - în urma remizei dintre Benfica și PSG de săptămâna trecută -, trebuie să câștige acum în Israel dacă vrea să rămână un candidat pentru a ajunge în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.


M. HAIFA ARE SPERANȚE MINIME PENTRU UN LOC PE PODIUM


După ce a pierdut cu 1-0 atât acasă, cât și în deplasare în fața lui Juventus în faza grupelor din 2009-10, Maccabi Haifa a fost învinsă în toate cele trei întâlniri cu cel mai decorat club italian, dar săptămâna trecută a văzut destule fisuri în armura bianconerilor pentru a tinde să obțină cel puțin un prim punct marți.

Verzii sunt înrădăcinați în partea de jos a Grupei H, așteptând încă să se desprindă după trei înfrângeri consecutive, dar impactul golgheterului Dean David la Torino - atacantul a găsit golul după ce colegul său Omer Atzili a tăiat stâlpul - este combustibil pentru foc la întoarcerea lor pe Stadionul Sammy Ofer.

Cu toate acestea, Haifa a pierdut acum fiecare dintre ultimele nouă meciuri din grupele Ligii Campionilor, marcând doar de două ori în acest proces, așa că sunt în mod clar outsideri cu șanse mari de a-și depăși vizitatorii și de a revendica cel puțin un loc în turul playoff al Ligii Europa.

După ce a intrat în calificări în turul doi în această vară, datorită ridicării unui alt titlu de primă ligă israeliană în sezonul trecut, echipa lui Barak Bakhar a parcurs deja un drum lung pentru a figura printre elita Europei și, chiar dacă se prăbușește luna viitoare, este bine plasată pentru a rezerva un bilet de întoarcere pentru anul viitor.

În ciuda celei de-a doua înfrângeri în campionat din acest sezon, sâmbătă - pierdută cu 1-0 în fața celor de la Maccabi Bnei Raina - ei rămân în vârful clasamentului intern și acum își propun să facă istorie prin obținerea unui scalp important în Liga Campionilor.

Credem că acesta este însă momentul oportun pentru Juventus să pună capăt ineficienției în deplasare și să obțină primul succes pe teren străin din această stagiune. În plus, cota oferită, de 1.80, este suficient de atractivă.

PUNCTE CHEIE:

  • Maccabi Haifa a ajuns la 4 înfrângeri în ultimele 5 partide, fiind depășită pentru a doua oară și în campionat;
  • M. Haifa a pierdut toate cele 3 meciuri din grupele Ligii la două goluri diferență și a primit minim două goluri în fiecare din ultimele 6 partide disputate în această competiție (inclusiv cu formații precum Apollon sau Steaua Roșie);
  • Și în precedentul sezon european, când a jucat în Conference League, M. Haifa a adunat doar 4 puncte în grupe și a terminat pe ultimul loc;
  • Chiar dacă a adunat doar 3 puncte după primele 3 runde, Juventus s-a dovedit un adversar mult mai serios pentru PSG și Benfica iar de la Paris ar fi putut să se întoarcă cu cel puțin un punct;
  • Pentru Maccabi partida are o miză minimă, mai mult de onoare, în timp ce Juventus încă speră să obțină locul secund în grupă.