Meniu

11 Noiembrie 21:45 Preia Portugalia șefia grupei?

Portugalia se va deplasa joi seară la Dublin pentru a înfrunta Republica Irlanda, încercând să recupereze primul loc în Grupa A de calificare la Cupa Mondială 2022.

Gazdele, pe de altă parte, nu au nimic de pierdut în afară de orgoliu, deoarece echipa lui Stephen Kenny a fost deja eliminată și se apropie de încheierea campaniei de calificare fără speranță.



IRLANDA

Rezultatele Irlandei s-au îmbunătățit în ultimele luni, dar calificarea la prima lor Cupă Mondială din 2002 încoace a fost întotdeauna un pas prea mult, având în vedere parcursul lamentabil al lui Stephen Kenny la conducerea Bhoys in Green.

Prima victorie a Irlandei în Grupa A a venit după șase încercări, când a marcat trei goluri fără replică împotriva Azerbaidjanului data trecută - Callum Robinson a marcat de două ori și Chiedozie Ogbene a marcat și el - iar cel mai recent meci cu gazdele Qatarului, gazda de anul viitor, s-a încheiat cu un triumf amical de 4-0.

CV-ul lui Kenny a beneficiat de remize anterioare cu Azerbaidjan și Serbia, dar Irlanda a lăsat prea târziu să se stabilească în formă și nu poate termina mai sus de locul trei în Grupa A, care ar fi doar o medalie de consolare.

Irlanda a rămas neînvinsă în patru meciuri în toate competițiile de la începutul lunii septembrie, marcând nouă goluri în această perioadă, și a pierdut doar două din ultimele 14 meciuri pe teren propriu.

Orice șanse de a obține un nou rezultat favorabil pe teren propriu sunt puțin fanteziste, echipa lui Kenny urmărind doar să aibă o prestație solidă, în timp ce Portugalia încearcă cu curaj să recupereze primul loc în Grupa A.

Echipa

Reland a făcut o schimbare de ultimă oră în echipă, Callum O'Dowda înlocuindu-l pe James Collins, care a fost exclus din cauza unei accidentări, în timp ce Aaron Connolly a fost lăsat pe dinafară.

După ce au ispășit suspendări împotriva Azerbaidjanului, Jayson Molumby și Alan Browne sunt amândoi disponibili, ceea ce pune în pericol locul lui Daryl Horgan în lot.

Gavin Bazunu, un portar adolescent care a apărat celebru un penalty al lui Cristiano Ronaldo în timpul celui mai recent meci al Irlandei împotriva Portugaliei, va fi din nou ultima linie de apărare.

Posibila formație de start a Republicii Irlanda:
Bazunu; Omobamidele, Duffy, Egan; Doherty, Hendrick, Cullen, Browne, McClean; Robinson, Idah.


PORTUGALIA

Cu excepția unui pas greșit în fața actualului lider al grupei, Serbia, calificarea Portugaliei la Cupa Mondială din 2022 a decurs conform planului, iar Portugalia va încerca să recupereze primul loc în clasament dacă va câștiga meciul pe care îl are în mână săptămâna aceasta.

În meciurile din luna octombrie, echipa lui Fernando Santos a învins cu 3-0 Qatar într-un meci amical, înainte de a mătura Luxemburgul cu 5-0. Cristiano Ronaldo a marcat un hat-trick record, iar Joao Palhinha și Bruno Fernandes au mai înscris și ei.

Ronaldo a devenit primul om care reușește 10 hat-trick-uri la nivel internațional cu cele trei goluri marcate în această zi, iar Portugalia se află în prezent la un punct în spatele Serbiei, cu un meci în minus înainte ca cele două lidere să se întâlnească în ultima zi a Grupei A.

Înaintea meciului de joi, Portugalia a câștigat cinci meciuri consecutive în toate competițiile, marcând 16 goluri și primind doar două, iar echipa lui Santos a câștigat șase din ultimele șapte meciuri din calificările pentru Cupa Mondială în deplasare.

Vizitatorii au fost ajutați de eroismul lui Ronaldo, care a doborât recordul mondial, în victoria cu 2-1 în amicalul cu Irlanda din septembrie, dar cea mai recentă vizită a lor la Dublin s-a încheiat cu o înfrângere cu 1-0 în amicalul din 2005, grație golului marcat de Andrew O'Brien.

Echipa

Între timp, accidentările i-au ținut pe cvartetul portughez Antony Lopes, Rafa Silva și Joao Mario departe de meciurile din noiembrie, dar Jose Sa, un portar nepromovat, a câștigat un loc în echipă.

Santos va avea un ochi pe meciul cu Serbia din weekend, dar ar trebui să desfășoare totuși cel mai puternic XI al său aici, cu Ronaldo, Diogo Jota și Bernardo Silva în frunte.

Cu Nuno Mendes urmând să ispășească o suspendare, Joao Cancelo ar putea reveni pe postul de fundaș stânga, oferindu-i lui Diogo Dalot șansa de a începe pe partea dreaptă a liniei de fund.

Portugalia posibila formație de start:
Patricio; Dalot, Dalot, Pepe, Dias, Cancelo; Moutinho, Palhinha, Fernandes; B. Silva, Ronaldo, Jota