Meniu

CITY E REGINA EUROPEI

Cât de lungă a fost această așteptare pentru Manchester City! Miliardele de dolari investite în echipă au adus trofee pe plan intern, dar mereu când a fost vorba de cea mai importantă competiție inter-cluburi, ceva a oprit-o pe City din drumul spre glorie.

Lucrurile par să se fi schimbat în actuala stagiune, când formația lui Guardiola le-a eliminat deja pe principalele rivale, Bayern și Real Madrid, și a ajuns să joace finala contra unei formații care nu ar trebui să îi pună mari probleme, Inter Milano. Cu un Haland marcator pe bandă rulantă, ajutat și de Gundogan sau Kevin de Bruyne, City a defilat în a doua parte a sezonului și și-a asigurat deja două trofee: campionatul și FA Cup. Fără să impresioneze pe plan intern, Inter s-a văzut nevoită să se mulțumească cu locul 3, dar are și ea un trofeu, Cupa Italiei.

La fel ca în 2005, finala Ligii Campionilor din acest sezon se va disputa pe Atatürk Olympic Stadium, din Istanbul. În urmă cu 18 ani duelul se dădea tot între o formație britanică (Liverpool) și una italiană (AC Milan), iar Gerard &co oferereau una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria fotbalului (după ce Milan a condus cu 3-0 la pauză).

Trofeu Liga Campionilor

CE PARIEM?

Pariul firesc aici este că Manchester City se va impune în timpul regulamentar, pariu pentru care primim însă o cotă de doar 1,47 (și este posibil să mai scadă până la ora meciului).

Date fiind scorurile cu care City a trecut de adversarele din tururile precedente, nici un pariu că echipa lui Guardiola se va impune la minim două goluri diferență (H1-1.5), pentru o cotă de 2,3, nu este de ignorat.

Tot pe baza jocului prestat de City în etapele eliminatorii putem avea și pariurile: Inter nu marchează (cotă 2.15) sau 1 & Nu, la o cotă de 2.40 (City câștigă fără să primească gol).

Iar indiferent care îți e favorita, nu uita că la Superbet joci în avantaj. Plasează un pariu de minim 50 de lei înainte de începerea meciului, la o cotă de minim 1,6, și primești un pariu gratuit de 50 de lei.

Bonus Liga Campionilor

PUNCTE CHEIE:

  • Chiar dacă în deplasare a terminat de fiecare dată la egalitate, City a demonstrat un fotbal excelent contra lui RB Leipzig (7-0), Bayern (3-0) și Real Madrid (4-0), ultimele două clar peste nivelul lui Inter;
  • Câștigarea titlului în Premier League (după ce mare parte din sezon a fost la câteva lungimi în urma lui Arsenal) dar și recent a FA Cup va reprezenta un ascendent moral pentru trupa lui Guardiola;
  • Manchester City este și echipa cu cel mai dificil program din actuala stagiune a Ligii - în grupe a trecut de Sevilla (care în final a câștigat Europa League) și de Dortmund (care a ratat la mustață titlul în Germania), iar apoi de două experte ale competiției, Real și Bayern;
  • În cele 24 de meciuri oficiale disputate de la mijlocul lui februarie, City a ratat victoria în doar 4 ocazii (două dintre ele în campionat, când era deja campioană);
  • Chiar dacă a terminat pe locul 3, Inter a avut mari probleme cu echipele de top ale Italiei în acest sezon, pierzând toate cele 4 deplasări la primele 5;
  • În grupe, Inter a pierdut fără drept de apel ambele meciuri cu Bayern, și doar forma europeană foarte slabă a Barcelonei i-a permis să meargă mai departe. În fazele superioare, a avut parte de cei mai slabi adversari pe care îi putea întâlni - Porto și Benfica, dar mai ales de prima a trecut foarte greu (1-0 la general).