Meniu

NAPOLI, VICTORIE SPECTACOL LA ATALANTA

După ce a suferit, în sfârșit, prima înfrângere a sezonului (într-un meci ce-i drept fără prea mare miză), Napoli vrea să revină la forma fantastică din precedentele 10 partide în confruntarea din fruntea clasamentului cu Atalanta de sâmbătă.

Despărțite de cinci puncte în fruntea clasamentului din Serie A - cu oaspeții în avantaj - ambele echipe au depășit giganții tradiționali din Il Calcio în prima treime a sezonului.

NAPOLI CHIAR POATE VISA LA TITLU

Pierzându-și atât recordul de 100% în acest sezon al Ligii Campionilor, cât și fiind învinsă pentru prima dată din aprilie, Napoli și-a văzut în cele din urmă seria spectaculoasă oprită marți seară de Liverpool.

Deși era practic sigur că va termina Grupa A pe primul loc, Luciano Spalletti a trimis un prim 11 puternic pe Anfield, dar apoi a fost nevoit să vadă cum echipa încaseză pe final două goluri de la un adversar altfel ieșit din formă.

Cu toate acestea, Napoli nu numai că este un nume de temut la tragerea la sorți pentru optimi săptămâna viitoare, dar rămâne neînvinsă pe plan intern, după ultimul său succes de pe inabordabilul Stadio Maradona - o victorie cu 4-0 asupra lui Sassuolo.

Sâmbăta trecută, Partenopei au fost inspirați de primul hat-trick din Serie A al lui Victor Osimhen, o nouă demonstrație dominantă aducând atât victoria, cât și un avans de cinci puncte în clasament și crescând la 3 media golurilor înscrie pe meci.

Cu fotbalul european confirmat pentru după pauza de la Cupa Mondială, echipa lui Spalletti se poate concentra pe urmărirea primului Scudetto după mai bine de 30 de ani, deoarece primește Empoli și Udinese în ultimele două meciuri înainte de intervenția Qatar 2022, după ce va vizita mai întâi Bergamo în acest weekend.

De asemenea, în căutarea primului său titlu italian dintr-o carieră lungă și relativ reușită, Spalletti își poate depăși cea mai bună serie ca antrenor al lui Napoli, dacă va câștiga pe terenul lui Atalanta, fiind în urmărirea primei serii de 9 victorii consecutive în Serie A.

Deși gazdele au deținut recent avantajul în această confruntare, italienii s-au impus cu 3-1 la ultima lor vizită pe stadionul Gewiss, în aprilie, iar acum speră să emuleze acel rezultat sâmbătă seara.


ATALANTA VREA ÎNAPOI ÎN EUROPA

În timp ce Bergamaschi și-a văzut propriul invincibilitate impresionantă încheiată la sfârșitul lunii trecute - suferind o înfrângere cu 2-0 în fața lui Lazio în cea mai recentă deplasare pe teren propriu - ei se află în continuare deasupra ambelor cluburi din Milano, Juventus și rivalii lor romani în cursa pentru un loc în primele patru locuri.

După dezamăgirea provocată de această primă înfrângere, Atalanta și-a revenit imediat duminica trecută, când a învins-o pe Empoli cu 2-0 pe Stadio Carlo Castellani, grație golurilor lui Hans Hateboer și a atacantului în formă Ademola Lookman, care s-a adaptat perfect la Serie A de la sosirea sa în vară.

Acum, confruntată cu o vizită a liderului campionatului - care a marcat aproximativ 30 de goluri în campionat până acum - înainte de a încheia prima etapă a sezonului prin vizita la Lecce miercuri și abordarea rivalilor lombarzi de la Inter la sfârșitul săptămânii viitoare, ultimul trio de meciuri înainte de Cupa Mondială nu este cu siguranță simplu.

Cu toate acestea, un record defensiv depășit doar de Juventus ar trebui să le fie de folos pentru o astfel de provocare dură.

Iar dacă pentru acest duel câștigătoarea e destul de greu de pronosticat, mizăm pe un nou meci cu goluri la ambele porți, mai ales că avem o cotă de 1.75.


PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 întâlniri directe au adus mult spectacol, toate bifând selecția GG4+;
  • Până la meciul de Ligă cu Liverpool, un meci practic fără miză, Napoli venea după o serie de 13 victorii consecutive și un total de 39 de goluri marcate, o medie perfectă de 3 goluri pe meci;
  • În campionat, Napoli este lider fără înfrângere, cu 10 victorii și două remize în 12 runde și nu mai puțin de 30 de goluri marcate;
  • Pe locul secund, Atalanta are o singură înfrângere și un singur meci din cele 12 din acest sezon în care nu a marcat.