Meniu

Academie

Creșterea mizei fixe

Pentru unii pariori plasarea tuturor pariurilor folosind aceeași miză poate să nu reprezinte o strategie prea atrăgătoare. O îmbunătățire a acestei strategii, folosită de mulți pariori profesioniști, prevede modificarea mizelor în funcție de nivelul la care ajunge banca pariorului. Nivelurile la care se modifică unitatea de pariere se stabilesc anterior și nu trebuiesc modificate decât, dacă, după o lungă perioadă de timp ajungem să avem o mare încredere în propriul sistem de selecție.

Exemplu: Pornim cu o bancă de 1.000 lei. Pentru că mizăm pe cote destul de mici și nu avem serii lungi fără câștiguri, decidem că vom plasa toate pariurile cu o miză de 100 lei. Stabilim însă următoarele niveluri:

  • În momentul în care banca atinge 2.000 lei, vom crește pariul la 120 lei;
  • Dacă banca atinge 3.000 lei, vom crește pariul la 140 lei;
  • Dacă banca atinge 4.000 lei, vom crește pariul la 160 lei;
  • Când banca atinge 5.000 lei, creștem pariul la 200 lei.
  • Dacă spre exemplu am ajuns la 5.600 lei (deci pariem câte 200 lei) dar ulterior banca ne scade la 4.800, și valoarea pariului va scădea la 160 lei (va reveni la nivelul cuprins între 4.000 și 5.000 lei).

La fel ca și pariurile cu miză fixă simple, este o strategie care te menține mult în joc. În plus, creșterile de miză le faci strict pe baza performanțelor proprii (dacă performanța îți crește, crește și miza, dacă performanța îți scade, miza urmează aceeași tendință) și nu pe baza unor factori externi (cotele oferite de case, probabilitățile care pot fi sau nu corect calculate). Mai mult, chiar dacă nu îți vei îmbunătăți performanța, dar reușești să o menți la un anumit nivel (să zicem, peste 50% din pariuri să fie câștigătoare), tot vei ajunge să crești miza pariurilor.

Pentru a paria mai informat, citește Dicționarul pariorului începător