Meniu

SUCCES IMPORTANT PENTRU EMPOLI

Deși rămâne în afara locurilor retrogradabile, Empoli a suferit 3 înfrângeri în ultimele 4 partide și va căuta un nou succes pe teren propriu (așa cum s-a întâmplat recent cu Sassuolo și Monza) când, de la 21:45, va primi pe Stadio Carlo Castellani vizita lui Cremonese. Trebuie precizat însă că înfrângerile au venit în fața a trei dintre primele cinci echipe din divizie, Juventus, Atalanta și liderul Napoli, marți seara.

Oaspeții sunt în continuare singura formație din Serie A fără victorie în acest sezon dar un eventual succes la Empoli le-ar permite să părăsească, cel puțin de moment, locurile retrogradabile.


Empoli, prestații solide cu echipe din a doua jumătate

Contra lui Napoli, echipa lui Paolo Zanetti a reușit să își țină adversarii în afara terenului până în minutul 69 pe Stadio Diego Armando Maradona, când Hirving Lozano a executat penalty-ul care a deschis balul. Piotr Zielinski s-a asigurat că echipa sa bifează a 10-a victorie consecutivă în Serie A, după ce Sebastiano Luperto a fost eliminat cu 15 minute înainte de final.

În ultimul lor meci înainte de pauza pentru Cupa Mondială, Zanetti va dori ca Gli Azzurri să revină la victorie împotriva unui potențial rival la retrogradare vineri seară, o victorie ducându-i cu 10 puncte în fața adversarilor lor - și potențial pe ultimele trei locuri în funcție de rezultatele din alte părți - în acest proces.

După ce a învins Monza și Sassuolo cu 1-0 pe Stadio Carlo Castellani în ultimele săptămâni, menținerea porții intacte va fi din nou imperativă în ceea ce privește obținerea rezultatului pe care îl caută.


Cremonese, egal mare cu AC Milan, dar tot nu are victorie

Cremonese a bifatt a treia remiză consecutivă, după ce a remizat, marți seară, 0-0 cu AC Milan, pe Stadio Giovanni Zini.

Așa cum era de așteptat, oaspeții au dominat categoric posesia, 73%, dar nu au reușit să transforme nici unul din cele 16 șuturi într-un gol decisiv, absența lui Olivier Giroud și Rafael Leao din 11-le de start părând să fie decisivă.

La Cremo este încă în căutarea primei victorii în campionat de la promovarea pe prima scenă, dar a șaptea remiză în 14 meciuri i-a urcat pe locul 18 în clasament înaintea deplasării de vineri la Empoli.

Massimiliano Alvini, care a fost numit în funcția de antrenor principal în vară, va fi hotărât să răsplătească încrederea pe care i-a arătat-o conducerea lui Cremonese punând capăt începutului de campanie fără victorie, ceea ce i-ar putea scoate de pe ultimele trei locuri înainte de Cupa Mondială, în funcție de rezultatele din alte părți în weekend.


Credem că la oaspeți va mai dura până să obțină primul succes în Serie A, și mizăm pe cel puțin o remiză obținută de Empoli, la o cotă de 1.40.



PUNCTE CHEIE:

  • Empoli are două victorii și o remiză în precedentele 3 directe;
  • Empoli a reușit să câștige două din ultimele 3 meciuri jucate acasă, ambele fără gol primit;
  • Empoli se descurcă bine cu echipele din afara top 7 - în 9 astfel de meciuri are 3 victorii, 5 remize și o singură înfrângere;
  • Cremonese nu are nici o victorie în ultimele 15 partide (și este singura echipă fără succes în acest sezon de Serie A);
  • Chiar și înainte să promoveze din Serie B, Cremonese a pierdut 3 din ultimele 5 deplasări, fiind o echipă cu mari probleme pe teren străin.