Meniu

18 Decembrie. Zwolle nu a putut să treacă de codașa Emmen

REUȘEȘTE ZWOLLE SĂ ÎI PRELUNGEASCĂ SUFERINȚA LUI EMMEN?

Zwolle are un nou sezon în care se zbate pe la mijlocul clasamentului, dar rezultatele reușite pe propriul teren o țin la un nivel decent. Emmen, în schimb, are un start dezastruos, e fără victorie după 12 etape și pare condamnată la retrogradare. Până atunci, sunt mari șanse să își expună din nou slăbiciunea extremă din deplasare și în meciul de vineri seară.

Eredivisie este genul acela de campionat unde două sau maximum trei echipe dețin supremația și în rest celelalte sunt obligate să se bată pentru resturi. Ajax și PSV, în special, au dominat autoritar competiția, pe care au reușit să o câștige de 18 ori în ultimele 21 de sezoane împreună. Zwolle este una din acele echipe care la un moment dat părea capabilă să urce în acel pluton urmăritor, Cupa Olandei câștigată în 2014 după un 5-1 în finala cu Ajax o recomanda.

Emmen este ciuca bătăilor în acest sezon

Problema lui Zwolle în principal în meciurile din deplasare, acolo unde nu a obținut nicio victorie în cele șase meciuri. A pierdut la Ajax (0-4) și la Twente (1-5), dar în rest a remizat de patru ori, inclusiv cu vicecampioana AZ Alkmaar (1-1). Acasă, în schimb, a fost învinsă de PSV (0-3) și Feyenoord (0-2), însă a câștigat cu Vitesse (2-1) și cu Sparta Rotterdam (4-0), lângă care a mai pus două remize cu Utrecht (1-1) și Willem Tilburg (0-0).

Emmen, în schimb, a primit gol în fiecare meci și a obținut doar patru egaluri în cele 12 etape. În deplasare, a reușit să o încurce doar pe Twente (1-1), în timp ce acasă a smuls remize doar codașelor Sittard (2-2), Willem și Den Haag (ambele 1-1). Cu cele 30 de goluri primite, oaspeții prezintă a doua cea mai slabă apărare din Eredivisie, lucru de care credem că va profita și Zwolle.

Șirul de patru înfrângeri consecutive pe care Emmen îl are în meciurile din deplasare ne dă încredere să analizăm atent cota pentru “1 solist”. Zwolle este totuși o echipă solidă acasă și credem că va reușit să câștige și acest meci.

PUNCTE CHEIE:

  • Emmen este singura echipă din campionat care după 12 etape nu are nicio victorie. Are doar patru egaluri și un golaveraj de 13-30!
  • În deplasarea, oaspeții au doar un punct în șase meciuri și un golaveraj de 4-13;
  • Zwolle are o singură înfrângere în ultimele cinci meciuri acasă, timp în care a strâns victorii la Sparta Rotterdam și Vitesse (golaveraj 7-5 în acest timp);
  • Gazdele nu au pierdut decât la Amsterdam, cu Ajax, în ultimele cinci etape din Eredivisie și au un golaveraj de 7-10 în perioada indicată;
  • Zwolle e neînvinsă în ultimele 11 confruntări directe cu Emmen, opt dintre care le-a câștigat. Are cinci victorii în precedentele șase, patru dintre care la zero.