Meniu

Zenit Sankt Petersburg – FC Brugge

Își vor continua rușii seria impresionantă pe teren propriu?

Zenit vrea să fructifice statutul de cap de serie pe care l-a avut la tragerea la sorți și țintește calificarea în primăvara Ligii Campionilor. Pentru a îndeplini acest obiectiv, echipa din Rusia trebuie să învingă pe teren propriu pe FC Brugge. Echipa din Belgia pare pradă ușoară, dar rămâne de văzut dacă hârtia ne va trăda sau nu.

Campioana Rusiei a fost cap de serie la tragerea la sorți a grupelor Ligii grație campionatului 2019/20 câștigat în competiția internă. Acest statut i-a permis să beneficieze de o tragere la sorți mai blândă, însă are parte și anul acesta de o grupă interesantă.

Zenit se luptă pentru primăvară cu Dzyuba vârf de lange

În afară de Brugge, adversarele celor de la Zenit sunt Lazio și Borussia Dortmund. Nimic lejer, dacă stăm să ne gândim, însă la fel de simplu se putea să dea peste FC Barcelona, Atletico Madrid, Manchester City sau United ori Chelsea, din urna a doua, sau Inter Milano ori Leipzig din urna a treia.

Debutul în grupe o găsește pe campioana Rusiei într-o formă bună. Pe primul loc în competiția internă, cu doar o înfrângere în 11 meciuri, Zenit se luptă pentru supremația internă cu rivalele moscovite Spartak și ȚSKA.

Unul din argumentele rușilor este forma pe care o arată în meciurile de Ligă Artem Dzyuba. Atacantul de 32 de ani continuă să progreseze chiar și la această vârstă, iar istoricul său în Ligă este unul excelent: 11 goluri produse în 12 partide jucate (opt reușit și trei pase decisive).

Brugges e pe lista rușinii alături de FCSB sau Dinamo Zagreb

FC Brugge este una din variantele grele pe care ultima urnă valorică le-a pregătit în vederea tragerii la sorți. Belgienii domină competiția internă de destui ani și, chiar dacă în Europa nu și-au dat încă măsura valorii, sunt așteptați să explodeze.

Așteptarea durează de ceva vreme, campioana din Brugge fiind la a opta prezență în grupele Ligii Campionilor. Până în prezent, doar Dinamo Zagreb și FCSB au bifat câte șapte participări în această fază fără să se califice mai departe, record pe care belgienii îl pot bate în această toamnă. Nici la procentajul victoriilor Brugge nu stă mai bine și, în afara acelorlași FCSB (9,5%) și Dinamo Zagreb (11,9%), doar Anderlecht (16,7%) stă mai prost. Campioana flamandă are până în prezent opt succese în 42 de jocuri, adică un procentaj de 19%.

Pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, belgienii se vor duce destul de complexați de palmaresul adversarei. Cum condițiile din Rusia sunt de-a dreptul speciale, e greu să vedem altfel situația decât cu Zenit în postura de mare favorită.

KEY POINTS:

  • Zenit a pierdut doar două din ultimele 14 meciuri disputate acasă în Liga Campionilor, timp în care a obținut șapte victorii. Șase dintre acestea au venit în precedentele șapte partide
  • Rușii au condus la pauză în cinci din cele mai recente șase meciuri disputate în grupele Ligii, însă au câștigat doar două din respectivele partide, în timp ce una s-a terminat la egalitate
  • Echipa din Sankt Petersburg are o serie activă de 12 victorii consecutive acasă în partidele oficiale. Golaverajul este de 38-10, iar zece din aceste meciuri s-au terminat GG (maximum un gol primit pe meci)
  • Cinci victorii și un egal a strâns campioana Belgiei în cele mai recente șase partide (golaveraj 18-4)
  • Brugge are o singură victorie în ultimele zece partide disputate în deplasare în faza grupelor Ligii