Meniu

Zaragoza – Oviedo

Continuă gazdele seria catastrofală?

Real Zaragoza a fost preț de 60 de ani o prezență aproape permanentă în prima ligă spaniolă, dar de câțiva ani se zbat în anonimat. Vineri, o va întâlni pe Real Oviedo într-un meci al rănitelor din La Liga2, dar oaspeții sunt favoriți grație unei forme mult mai bune, astfel că ne așteptăm să nu piardă.

În 1995, Zaragoza trecea de Arsenal în prelungiri și câștiga Cupa Cupelor cu legendarul gol al lui Nayim. Nu se gândea nimeni atunci că echipa din nord-estul Spaniei va ajunge la un pas der etrogradarea în liga a treia spaniolă.

Nu au mai câștigat de opt meciuri

Din 2013, de când a retrogradat, Zaragoza a fost de două ori aproape de promovare, dar locurile 3 obținute în 2018 și vara aceasta nu au ajutat-o să revină în elită, pierzând de fiecare dată în play-off. Se pare că dezamăgirea suferită în urmă cu câteva luni a avut un impact negativ asupra jucătorilor lui Ivan Martinez, căci în acest sezon Zaragoza nu a mai obținut decât două victorii.

Ultima dintre acestea s-a înregistrat pe 11 octombrie, adică acum mai bine de o lună. De atunci, s-au mai jucat încă șapte etape din La Liga2, dar gazdele de vineri nu au mai strâns decât trei egaluri, iar cinci dintre meciuri nu i-au găsit nici măcar printre marcatori.

Oviedo este în revenire de formă

Într-o situație oarecum similară este și Real Oviedo, dar măcar fosta echipă a lui Marius Lăcătuș este pe un trend ascendent. După anii petrecuți în Primera Division, asturienii căzuseră până în al patrulea eșalon fotbalistic al ibericilor, dar între timp și-au revenit. Sezonul actual nu l-au început deloc strălucit, astfel că în primele nouă etape au obținut o singură victorie.

Oviedo și-a revenit însă de două etape încoace și a scăpat cel puțin pentru moment din vâltoarea locurilor retrogradabile cu două victorii. A reușit să învingă la Las Palmas (2-1), prima echipă care reușește asta în acest sezon pe un teren unde se câștigă extrem de greu, iar în precedenta rundă au trecut cu 4-2 de Castellon.

Tocmai de aceea, oaspeții par mai proaspeți și mai vii înaintea partidei cu Zaragoza și ne așteptăm să nu piardă deplasarea din Aragon.

PUNCTE CHEIE:

  • Gazdele au o singură victorie în cele șase partide pe care le-au disputat pe propriu teren în acest sezon, cu Albacete (1-0), la începutul lui octombrie
  • Oviedo nu a pierdut niciunul din cele două meciuri directe disputate sezonul trecut și a reușit să înscrie Zaragozei minimum două goluri pe meci de fiecare dată (golaveraj 6-2 în acest interval)
  • Oaspeții au două succese la rând și au marcat șase goluri în aceste două meciuri
  • Real Oviedo a marcat în șase din precedentele șapte deplasări din actualul sezon al ligii secunde spaniole
  • Zaragoza are șapte meciuri fără victorie consecutive, patru din care sunt înfrângeri (golaveraj 3-7 în perioada indicată!)