Meniu

Young Boys Berna – AS Roma

Deslușește Roma puzzle-ul elvețian?

Campioana Elveției, Young Boys primește vizita celor de la AS Roma într-un meci în care italienii pornesc din postura de favoriți. Totuși, apetitul ofensiv al gazdelor atunci când joacă pe teren propriu nu trebuie neglijat, de aceea ar trebui să ne așteptăm la un meci cu goluri de ambele părți.

Dacă ne orientăm după rezultatele oficiale, AS Roma a început cu stângul acest sezon. Înfrângerea de pe terenul Veronei este, de fapt, un 0-0 transformat de Comisia de Disciplină în 0-3, după ce secretarul clubului a comis o greșeală copilărească: l-a trecut pe Amadou Diawara pe lista jucătorilor sub 22 de ani, deși acesta împlinise 23 în iulie.

Egalii lui Juventus contra invincibilii Elveției

Echipa din capitala Italiei nu s-a lăsat însă doborâtă de această lovitură și a crescut de la meci la meci. În etapa a doua din Serie A, pe Olimpico a venit campioana ultimelor nouă sezoane, Juventus. Conduși de două ori, torinezii au plecat cu un punct doar grație dublei lui Cristiano Ronaldo.

Acolo s-a terminat și ghinionul romanilor, pentru că următoarele două runde au adus succese concludente pentru Dzeko și colegii lui. În ultima partidă, contra nou-promovatei Benevento, atacul condus de bosniac s-a încălzit serios pentru debutul în Europa League cu cele cinci goluri marcate.

Chiar și în aceste condiții, amenințarea pe care Young Boys o reprezintă e serioasă. Elvețienii au un singur eșec în acest sezon, anume eliminarea din Liga Campionilor suferită pe terenul lui Midtjylland (0-3). În campionat, băieții din Berna sunt neînvinși, dar nici n-au convins: au strâns opt puncte din opt meciuri și au un golaveraj modest de 3-1 după patru partide.

În aceste condiții, Roma este favorită, dar cheia meciului va fi probabil reprezentată de prestația defensivei italiene. Dacă va reuși să închidă spațiile pentru elvețieni, probabil victoria va fi doar o formalitate. În caz contrar, Dzeko și restul ofensivilor italieni vor trebui să transpire serios.

KEY POINTS:

  • Young Boys nu a reușit să se califice din grupă în precedentele trei participări în Liga Europa
  • Elvețienii au câștigat toate cele patru jocuri disputate pe teren propriu în acest sezon, două dintre ele terminându-se GG3+ (golaveraj 9-2 în acest interval)
  • Edin Dzeko a marcat de zece ori pentru Roma în cele 12 meciuri de Europa League jucate, inclusiv opt reușite în zece meciuri din faza grupelor
  • Roma s-a calificat de fiecare dată din grupe în ultimele sezoane și a pierdut mereu în faza optimilor de finală, anul trecut fiind eliminată de FC Sevilla, cea care a și câștigat competiția
  • Pe teren, italienii sunt neînvinși în acest sezon. Au strâns două egaluri (unul pierdut la “masa verde” cu Verona și un 2-2 cu Juventus) și două victorii: 1-0 la Udinese și 5-2 cu Benevento