Meniu

15 Martie. Liverpool câștigă cu Wolves și urcă pe 6.

ÎȘI REDRESEAZĂ LIVERPOOL TRASEUL INTERN LA WOLVERHAMPTON

Liverpool trăiește datorită Ligii Campionilor, iar performanțele din această competiție îi oferă combustibil și pentru campionat. ‘Cormoranii’ se deplasează luni seara la Wolverhampton, acolo unde îi așteaptă o trupă extrem de incomodă, dar care nu a făcut deloc față duelurilor directe din ultimii ani.

În acest sezon, Liverpool este o echipă a paradoxurilor. A reușit să reziste în mod surprinzător o perioadă fără niciun fundaș central, după accidentările lui Van Dijk, Gomez sau Matip, dar s-a dezintegrat de-a dreptul după ce conducerea a decis achiziționarea a doi stoperi în această iarnă.

I-a resuscitat Leipzig?

Traseul pe care Liverpool l-a avut în Premier League în ultimele luni poate fi catalogat fără reținere drept catastrofal. În precedentele 7 meciuri, campioana a pierdut de 6 ori, singura victorie venind pe terenul ultimei clasate Sheffield United (2-0). În rest, formația antrenată de Jurgen Klopp a pierdut cu Brighton (0-1), Man. City (1-4), Leicester (1-3), Everton (0-2), Chelsea (0-1) și Fulham (0-1), 5 dintre aceste eșecuri venind pe propriul teren.

Totuși, lucrurile stau mai bine atunci când vorbim de jocurile pe care Liverpool le-a disputat în deplasare, acolo unde în 2021 au inclusiv victorii la West Ham și Tottenham (ambele 3-1). Totuși, cea mai importantă izbândă a roșiilor pe teren străin din ultima vreme a venit în Liga Campionilor. ‘Cormoranii’ au câștigat cu 2-0 meciul disputat la Budapesta, dar și pe cel de la retur, ambele cu un scor identic: 2-0. Accederea în sferturile Champions League le va da moral cu siguranță campionilor Angliei, care trebuie însă să tragă tare în Premier League, acolo unde momentan se află abia pe locul 8, la 8 puncte distanță de locul 4 ocupat de Chelsea.

Wolves e maxim mediocră sezonul ăsta

Revenită pe prima scenă a fotbalului din Anglia în urmă cu 3 sezoane, Wolverhampton a fost una dintre revelațiile sezoanelor recente. ‘Lupii’ au transformat succesul inclusiv într-o participare în Europa League, acolo unde au ajuns sezonul trecut până în sferturi, dar cam acolo s-a oprit perioada de creștere.

În actuala stagiune, formația pregătită de Nuno Espirito Santo a rămas blocată în jumătatea inferioară a clasamentului și nu a reușit să coaguleze deloc câteva rezultate bune care să o scoată din mediocritate. De vină este și ineficiența atacului, care i-a pierdut pe Diogo Jota (transferat la Liverpool) și Raul Jimenez (care a suferit o fractură craniană și este indisponibil din noiembrie). În ultima perioadă, Wolves a oferit prestații contradictorii. A câștigat cu southampton (2-1) și Leeds (1-0), dar a și pierdut cu City (1-4) sau Crystal Palace (0-1).

Întâlnirile cu Liverpool nu au fost oricum de bun augur pentru gazde în ultimii ani, mai ales atunci când acestea s-au desfășurat în campionat, ceea ce reprezintă un plus pentru oaspeți. În plus, ‘cormoranii’ au un joc mult mai bun în deplasare, astfel că pronosticul ‘2 solist’ nu pare deloc deplasat, cota fiind de 1.77.

PUNCTE CHEIE:

  • 4 din ultimele 5 meciuri în deplasare ale lui Liverpool s-au terminat cu o victorie a ‘cormoranilor’. În acest timp, golaverajul acumulat este 11-5;
  • Campioana Angliei a câștigat 4 din cele 5 meciuri jucate împotriva echipelor de mijlocul clasamentului din Premier League;
  • Wolves are 3 meciuri la rând fără victorie, două dintre care sunt egaluri. Golaverajul în acest timp este 2-5;
  • ‘Lupii’ au o singură victorie în cele 13 meciuri jucate împotriva echipelor din Top 9 al Premier League. 8 dintre acestea s-au terminat cu o înfrângere pentru gazde;
  • Liverpool a câștigat precedentele 8 confruntări directe din campionat, 6 dintre acestea la zero. În ultimele 3 sezoane, de la promovarea lui Wolves, golaverajul este 14-1 pentru ‘cormorani’.