Meniu

27 Decembie. Spurs se încurcă și la Wolves

ÎȘI REVINE TOTTENHAM PE TERENUL LUI WOLVES?

Tottenham a arătat vreme de trei luni ca o veritabilă candidată la titlu, dar forma recentă a cam pus praf peste acele discuții. Duminică, Spurs se deplasează la Wolverhampton, acolo unde sunt favoriți în fața “lupilor” lui Nuno Espirito Sanso, iar aceasta pare o ocazie foarte bună pentru vizitatori să revină în coloana câștigătoarelor.

Lucrurile încep să se așeze ușor-ușor în Premier League, în sensul în care Liverpool continuă să acumuleze puncte, iar urmăritoarele rămân într-un pluton urmăritor destul de compact. Cu o diferență de puncte destul de mică între locurile 2 și 9, orice pas greșit te poate duce rapid în zona de mijloc a clasamentului, așa cum s-a întâmplat cu Tottenham.

Tottenham are nevoie de victorie

Molineaux, terenul lui Wolves, nu este tocmai cel mai primitor stadion din cele ale Premier League, dar Tottenham s-a descurcat destul de bine în deplasările din acest sezon. Acel 6-1 administrat lui Manchester United va rămâne cu siguranță pentru multă vreme întipărit în memoria fanilor lui Spurs, la fel prima victorie din acest sezon.

Este adevărat că în ultimele trei etape de campionat, echipa lui Jose Mourinho a strâns doar două puncte din remiza cu Crystal Palace (1-1) și Chelsea (0-0). Chiar dacă nu vrea să recunoască, așa cum a făcut-o și după ultima etapă din campionat, 1-2 la Liverpool, tehnicianul portughez a greșit abordarea, insistând pe jocul ultradefensiv.

Wolves nu mai convinge

Venită în vara lui 2018 din Championship pe cai mari, Wolverhampton are un sezon modest până acum. Cu 14 goluri în tot atâtea meciuri, echipa “lupilor” nu reușește să conteze pe faza ofensivă, acolo de unde i-a pierdut pe Diogo Jota (transferat la Liverpool) și pe Raul Jimenez (fractura a craniului). 1-4 Liverpool, 0-1 cu Aston Villa și 1-2 cu Burnley au însoțit o victorie pe care băieții lui Marcelo Bielsa au obținut-o acasă cu Chelsea.

În atare condiții, este dificil de văzut că Wolves va reuși să învingă mult mai galonata adversară de duminică seară. Tocmai de aceea, un pronostic “2 solist” pe o revenire la forma cea mai bună a lui Tottenham merită riscul, mai ales că și prețul primit este unul generos.

PUNCTE CHEIE:

  • Tottenham a câștigat ultimele trei confruntări directe disputate pe terenul lui Wolves, iar golaverajul în acest interval este de 7-3;
  • Spurs începuse perfect sezonul, mai ales în deplasare, acolo unde obținuse patru victorii la rând, dar a pierdut 7 puncte în duelurile cu Chelsea, Crystal Palace și Liverpool;
  • Gazdele au marcat doar opt goluri în cele șapte jocuri pe care le-au disputat acasă, performanță mai bună decât a celor cinci echipe din subsolul clasamentului;
  • Wolves a pierdut trei din ultimele patru jocuri din Premier League, perioadă în care golaverajul este de 3-8.