Meniu

Wolfsburg – E. Frankfurt

SE NEUTRALIZEAZĂ RECIPROC REGINELE EGALURILOR DIN GERMANIA?

Etapa a 11-a a Bundesligii pune față în față două echipe care, cumulat, au o singură înfrângere în acest sezon. Wolfsburg și Frankfurt au însă 13 egaluri împreună, fiind echipele cu cele mai multe remize din campionat, motiv pentru care “X” pare un pronostic ce merită încercat pentru acest joc.

Este destul de ciudat ca o echipă să rămână neînvinsă preț de zece etape, dar să fie, totuși, în afara primelor patru poziții ale clasamentului. Se întâmplă însă cu Wolfsburg, care, alături de Leverkusen, au rămas singurele formații din Bundesliga care până în acest moment nu au simțit gustul înfrângerii.

Învinși de AEK Atena, nu și de Gladbach sau Bayer

“Lupii” au un început de sezon bun pe plan intern, însă nu același lucru se poate spune și despre scurta aventură europeană pe care au avut-o. După două tururi preliminare cu adversare modeste (Kukesi din Albania – 4-1 și Desna din Ucraina – 2-0), Wolfsburg a dat peste AEK Atena, care, în ciuda dominării nemților, a reușit să dea lovitura în minutul 90+4 și s-a calificat în grupele Ligii Europa.

Rămasă doar cu ținta pe competițiile interne, Wolfsburg nu a mai dezamăgit și a reușit să strângă până acum patru victorii și șase remize. Se remarcă cele două succese cu Werder (5-3) și Hoffenheim (2-1), dar și remizele cu Bayer Leverkusen (0-0) și Borussia Monchengladbach (1-1), primele trei rezultate fiind obținute pe propriul teren.

Frankfurt a fost demolată de Bayern

Cealaltă regină a remizelor din Bundesliga este Eintracht Frankfurt, care chiar dacă are o singură înfrângere, ocupă momentan un modest loc nouă. Eșecul cu pricina a fost însă unul foarte dur, 0-5 pe terenul campioanei Bayern Munchen, într-un meci în care Lewandowski a marcat de trei ori, iar puștiul Musiala a înscris pe final.

De atunci, Eintracht a avut cinci meciuri complicate, dar, coincidență sau nu, le-a terminat pe toate la egalitate: 1-1 acasă cu Werder, 2-2 la Stuttgart, 1-1 cu Leipzig, 3-3 la Berlin, cu Union, și 1-1 acasă cu Dotmund. Acesta s-au adăugat celor două remize realizate în prima parte a campionatului, 1-1 atât cu Koln, cât și cu Arminia. Singurele victorii pe care băieții din Frankfurt le-au obținut au fost cele cu Hertha Berlin (3-1) și Hoffenheim (2-1), dar acestea au venit tocmai în etapele 2 și 3 din Bundesliga.

Tocmai pentru că vorbim de două echipe care nu prea știu să piardă în acest sezon, iar apetența lor pentru remize este neegalată, e cumva logic să luăm în calcul serios varianta egalului la partida directă. Cota, cum e și normal în cazul unui X, este generoasă, ceea ce face ca riscul să merite.

PUNCTE CHEIE:

  • Eintracht a terminat la egalitate șase din precedentele șapte meciuri pe care le-a jucat în Bundesliga (patru din ele s-au terminat 1-1);
  • Frankfurt a primit gol în precedentele 15 meciuri de campionat și au un total de 24 încasate în această perioadă;
  • Wolfsburg a înscris în 24 din ultimele 25 de confruntări directe cu Eintracht;
  • În ultimele șapte directe, echipa gazdă nu a câștigat niciodată (două victorii ale lui Frankfurt, patru ale “lupilor” și un egal);
  • Precedentele trei jocuri ale lui Wolfsburg de pe teren propriu s-au terminat GG3+, în timp ce șapte din ultimele opt deplasări din campionat ale oaspeților au fost GG;
  • Gazdele nu au simțit gustul înfrângerii în acest sezon, dar au șase (!) egaluri în cele zece etape din Bundesliga.