Meniu

Wolfsberger – Rapid Viena

Produc austriecii un nou meci cu goluri de ambele părți?

Două din cele patru reprezentante ale Austriei în cupele europene se vor întâlni duminică în campionat. Atât Wolfsberger, cât și Rapid Viena și-au respectat faima în Europa League și au bifat încă un meci cu ștanța “GG” pusă, lucru care ne așteptăm să se întâmple și la confruntarea directă de pe terenul celei dintâi.

Joi seara, în cadrul primei etape din Liga Europa, niciuna din combatantele partidei de duminică nu a fost pe deplin fericită. Pentru Rapid Viena, cel puțin, confruntarea cu Arsenal a fost una de tristă amintire. Verzii au condus cu 1-0 și la un moment dat părea că vor putea să producă surpriza. Dar calitatea superioară a englezilor a ieșit la suprafață pe final, iar vienezii au primit două goluri în interval de cinci minute și s-au văzut lăsați fără puncte.

Gazdele încep să confirme

Pentru mulți microbiști, Wolfsberger nu însemna mare lucru până sezonul trecut, când au spulberat cu 4-0 Borussia Monchengladbach chiar în Germania. Promovată în urmă cu mai puțin de zece ani în Bundesliga, echipa din sudul Austriei a reușit în ultimii ani să se urce până spre vârful fotbalului autohton. Succesul intern a fost translatat și în Europa, acolo unde a ajuns acum pentru a doua oară consecutiv în grupele continentale.

În campionat, ocupanta locului 3 din sezonul trecut a început modest. Are trei înfrângeri (din care două la LASK Linz și campioana RB Salzburg) și o singură victorie, dar mai este destul timp să își revină, mai ales că apetitul ofensiv i-a rămas intact, marcând de fiecare dată.

Wolfsberger a reușit să scoată în debutul din Europa League un egal contra lui CSKA Moscova, confirmându-și astfel faima de echipă care și dă, și ia. Aceeași constantă apare și în meciurile celor de la Rapid Viena. Chiar dacă sunt pe locul 2 în prezent, vienezii joacă un fotbal deschis în care adversarii au destule șanse să înscrie.

Pentru că stilurile celor două combatante de duminică par complementare într-ale GG-ului, e destul de clar că aceasta este direcția spre care mergem ca pariori. În privința rezultatului, e destul de greu de ghicit, dar Rapid Viena este echipa mai în formă.

KEY POINTS:

  • Rapid Viena a înscris în ultimele 13 meciuri oficiale disputate (are un total de 31 de goluri în acest interval)
  • Șase din precedentele șapte jocuri ale vienezilor s-au terminat cu pariul “ambele marchează” câștigător (cinci dintre acestea au fost GG3+)
  • Wolfsberger a reușit să dea gol în cele mai recente 12 meciuri oficiale pe care le-a jucat (a marcat de 22 de ori în acest interval)
  • Ultimele patru jocuri ale gazdelor s-au terminat cu GG-ul bifat (trei dintre ele au fost GG3+)
  • Precedentele cinci jocuri directe s-au terminat cu ambele echipe marcând, patru dintre acestea terminându-se cu minimum trei goluri pe tabelă