Meniu

WEST HAM – WOLVERHAMPTON

Se transformă “lupii” într-o reală forță a Angliei în acest sezon?

Wolverhampton este cea mai proaspătă echipă care și-a câștigat locul în elita Premier League, dar pretențiile “lupilor” sunt mult mai mari decât participarea în Europa League. Investițiile masive, dar și echipa deja construită în ultimele sezoane arată ambițiile echipei din West Midlands. Pe terenul lui West Ham, trupa lui Nuno Espirito Santo poate să dea proba valorii sale și să confirme traseul ascendent din ultimele sezoane.

Wolverhampton a plătit 70 de milioane pe doi super-jucători

Gazdele de duminică se chinuie de ceva vreme să închege o echipă care să satisfacă pretențiile unor suporteri a căror reputație este la alt nivel față de fotbalul jucat de favoriți. Băieții lui David Moyes nu reușesc să-și găsească ritmul în Premier League și în primele runde ale sezonului au înregistrat tot atâtea eșecuri. E adevărat, forța ofensivă și-au probat-o cu mai slab cotatele Hull și Charlton în Cupa Ligii, însă testele cu adevărat relevante se dau în campionat, acolo unde West Ham este momentan corigentă.

Însă meciul cu Wolverhampton este o ocazie perfectă pentru londonezi. Echipa de la marginea Birminghamului are renumele unei trupe solide, iar transferurile pe bani grei – Fabio Silva, puștiul de 18 ani al lui FC Porto, a fost adus pentru 40 de milioane de euro, iar pentru Nelson Semedo a plătit 30 de milioane Barcelonei – dau și mai multă greutate portocaliilor. Dacă West Ham va reuși să marcheze, este interesant de văzut cum va reacționa Wolves.


KEY POINTS:

  • Wolverhampton a învins în toate celelalte patru directe din ultimele două sezoane, toate fiind succese la zero!
  • West Ham are două înfrângeri în primele etape ale acestui sezon: cu Newcastle, acasă (0-2), și contra lui Arsenal, în deplasare (1-2)
  • Exceptând partida cu Newcastle, “ciocănarii” au marcat nouă goluri în celelalte trei partide ale sezonului (5-1 cu Hull și 3-0 cu Charlton, ambele în Cupa Ligii)
  • Wolves a pierdut în ultima etapă, acasă cu City (1-3), dar a învins în prima rundă la Sheffield United (2-0)