Meniu

24 Aprilie, la 19:30. Reușește West Ham să spargă și apărarea lui Chelsea?

West Ham este în mod surprinzător una dintre candidatele principale la un loc de Liga Campionilor în sezonul viitor. ‘Ciocănarii’ au făcut un sezon excelent, mai ales acasă, dar sâmbătă este posibil să joace meciul decisiv în cursa lor pentru glorie, pentru că urmează a o întâlni pe Chelsea, adică principala rivală la locul 4.

David Moyes și-a stricat cota în ultimii ani, mai ales după aventura nereușită de la cârma lui Manchester United, dar și-a recăpătat din nou strălucirea în acest sezon. Antrenorul lui West Ham a reușit să creeze o echipă capabilă să se bată cu granzii din Premier League, iar faptul că participarea în cupele europene este aproape asigurată confirmă eforturile tehnicianului scoțian.

Cedează imperturbabila defensivă a lui Tuchel?

Aflată pe locul 5, la egalitate de puncte cu viitoarea adversară, dar inferioară la nivel de golaveraj, West Ham este, practic, față în față cu istoria. În acest sezon, West Ham a marcat acasă împotriva tuturor celor 15 echipe pe care le-a întâlnit, cu o singură excepție: Newcastle. ‘Coțofenele’ au reușit să câștige fără să primească gol în prima etapă a sezonului pe stadionul Olimpic din Londra (1-0), lucru pe care niciuna dintre Man. City (1-1), Man. United (1-3), Liverpool (1-3), Leicester (3-1) sau Tottenham (2-1) nu l-au izbutit.

Misiunea Chelsea este însă dificilă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, Chelsea a arătat în ultimele luni că știe să joace meciurile cu miză. De când a fost preluată de Thomas Tuchel, trupa albaștrilor din Londra nu a primit gol în niciun meci important jucat. A câștigat la zero ambele manșe din optimile Ligii cu Atletico Madrid (1-0 în deplasare și 2-0 acasă), Spurs a pierdut și ea cu 0-1, Manchester United a smuls o remiză albă (0-0), iar Liverpool (0-1) și Manchester City (0-1 în semifinalele FA Cup) s-au dovedit și ele incapabile să treacă de apărarea de fier a neamțului Tuchel.

Chiar dacă miza partidei este uriașă, West Ham s-a dovedit a fi o echipă reactivă, care se învârte în jurul siguranței dată de cuplul de la mijlocul terenului format din Declan Rice și Tomas Soucek. Pentru că e de așteptat ca gazdele să atace ponderat, dar tăios, ne așteptăm să vedem goluri de ambele părți. Cota pentru GG este foarte bună, ținând cont de conjunctură, adică aproape 2.00, și credem că e o ocazie prea bună ca să o ratăm.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultima vreme, West Ham a fost productivă în materie de goluri. Are 4 GG-uri consecutive și un golaveraj de 11-10 în această perioadă;
  • Atunci când joacă acasă contra echipelor importante din Anglia, ‘ciocănarii’ au terminat de fiecare dată cu GG-ul câștigător. S-a întâmplat asta în 6 cazuri în jocurile cu echipele din Top 7;
  • În 16 jocuri disputate acasă în Premier League, West Ham a bifat pariul GG de 15 ori, singura excepție fiind meciul pierdut cu Newcastle în chiar prima etapă a sezonului;
  • Cu 29 de goluri înscrise în 16 meciuri de pe teren propriu, echipa lui David Moyes are al treilea atac din PL în această privință;
  • Chiar dacă are o defensivă extrem de puternică în ultima vreme, Chelsea a primit destule goluri în campionat în ultima vreme. În ultimele 3 meciuri, a scos mingea din propria plasă de 6 ori.