Meniu

West Ham – Aston Villa

SE NEUTRALIZEAZĂ REIPROC CELE DOUĂ FORMAȚII DE TRADIȚIE?

Sezonul echilibrat al Premier League a ajutat să iasă în evidență mai multe echipe decât de obicei. Printre remarcate se numără și Aston Villa sau West Ham, adică cele care vor închide etapa a 11-a. Ne așteptăm la un meci tacticizat, iar oaspeții e posibil să-și manifeste latura defensivă.

Premier League este în topul ligilor spectaculoase, atât ca jocuri, cât și datorită golurilor numeroase care se marchează acolo. Dacă în privina mediei de reușite pe meci se află în prima jumătate a campionatelor de top din Europa, la capitolul “ambele marchează” procentele sunt mult mai mici. Ucraina, Rusia sau Franța sunt doar câteva dintre țările ale căror prime ligi au o medie de goluri inferioară celei a Angliei, dar un procentaj al GG-ului mai ridicat.

Aston Villa nu e fana GG-ului

La procentajul de 49% de partide de PL în care au marcat ambele sunt echipe care au contribuit consistent, printre care Liverpool (80% GG), Brighton (80%), Everton (70%) și Manchester United (68%). La coada clasamentului în privința GG-urilor stau Burnley (22%), West Brom (30%), Leicester (33%) și Aston Villa (38).

În ciuda mediei de aproape patru goluri pe meci, trupa care reprezintă Birminghamul în Premier League nu prea împarte golurile cu adversarele. Până în prezent, Villa are cinci victorii și trei înfrângeri în cele opt meciuri de campionat disputate, iar singurul succes în care a primit gol a fost demolarea lui Liverpool (7-2). În rest, a strâns 12 puncte fără să scoată mingea din plasă, victime căzând Sheffield United (1-0), Fulham (3-0), Leicester (0-1) și Arsenal (0-3), ultimele trei fiind disputate în deplasare.

Cele trei înfrângeri au venit în ultimele patru etape, dar Aston Villa nu a cedat fără mare luptă decât un meci: 0-3 cu Leeds, pe propriul teren. Celelalte două eșecuri au venit tot la Birmingham, 3-4 cu Leeds și 1-2 cu Brighton. La toate performanțele cu pricina cel mai mult a contribuit Jack Grealish, căpitanul de 25 de ani al Villei, care a produs zece goluri în actualul campionat: patru le-a marcat, iar la șase a oferit pasa decisivă.

West Ham, GG-uri cu granzii

Pariul “ambele marchează” a fost mai des la jocurile lui West Ham din acest sezon, 44% din cele disputate de londonezi în Premier League terminându-se cu pariul GG câștigător. Practic, vorbim de patru din cele nouă meciuri disputate de londonezi în campionat.

Din cele trei înfrângeri, doar cea din prima etapă nu a respectat pariul “ambele marchează”, atunci când “ciocănarii” n-au putut să marcheze contra lui Newcastle (0-2). În schimb, toate victoriile obținute de echipa antrenată de David Moyes au venit fără gol primit, deci NGG: 4-0 cu Wolves, 3-0 la Leicester și două victorii cu 1-0 în ultimele două etape, contra lui Fulham și Sheffield United. GG-urile au venit în special în meciurile cu echipele importante ale Premier League: 1-2 la Arsenal, 3-3 la Tottenham, 1-1 acasă cu City și 1-2 la Liverpool.

Pentru că ne așteptăm la un meci închis în care fiecare să își dorească protejarea punctului de la care se pleacă, e posibil să vedem un meci cu defensive hotărâte. În acest context, NGG pare un pariu inspirat la meciul de față.

PUNCTE CHEIE:

  • Aston Villa a câștigat ultimele patru meciuri din deplasare fără să primească gol. Golaverajul în această perioadă este 10-0
  • Patru din precedentele cinci confruntări directe jucate pe terenul lui West Ham s-au terminat NGG. Aston Villa nu a câștigat niciuna, iar scorul final a două dintre acestea a fost 0-0
  • Precedentele două meciuri jucate de West Ham s-au terminat cu NGG-ul câștigător. Ambele au fost câștigate de “ciocănari” cu 1-0
  • Patru din cele șase jocuri pe care gazdele le-au disputat pe propriul teren în acest sezon s-au terminat cu doar una dintre echipe printre marcatoare
  • Șase din precedentele opt întâlniri directe s-au terminat cu maximum o combatantă printre marcatoare.