Meniu

08.04, la 19:00. Viitorul – Poli Iași

PRODUC UN NOU MECI CU GOLURI VIITORUL ȘI IAȘI?

Viitorul Constanța a pierdut etapa trecută ultima șansă de a accede în play-off-ul acestei ediții de campionat, în urma înfrângerii cu FC Botoșani (0-1). Pentru constănțeni, singura misiune acum a rămas salvarea de la retrogradare, fiind al doilea an consecutiv în care nu reușesc să prindă elita. Dacă în stagiunea precedentă nu a fost niciun pericol și play-out-ul a fost mai degrabă fosta campioană, anul acesta se anunță a fi mult mai diferit.

Înaintea restanței cu Poli Iași de miercuri, Viitorul a început să facă calcule. În acest moment, fără eventualele puncte din jocul cu moldovenii, trupa patronată de Gică Hagi se află la 6 puncte în fața locului 15 ocupat de FC Hermannstadt. Odată cu intrarea în play-out, aceasta diferență se va transforma în 3 puncte, deci dimensiunea pericolului care planează asupra pepinierei de tineri de pe malul mării este mare.

Iași se tratează cu înfrângeri cu goluri

Iași, de partea cealaltă, trece prin frământări la toate nivelurile. Chiar dacă în urmă cu două etape a câștigat cu Dinamo (1-0), lucrurile nu s-au liniștit în tabăra moldoveană. Președintele Ciprian Paraschiv a fost executat de Consiliul de Administrație, iar alți 3 oameni din conducere au zburat odată cu el. Echipa a pierdut și ea la Clinceni (1-2), după ce a condus cu 1-0, așa că nici moralul nu e cel mai ridicat.

Totuși, chiar dacă se află la 19 puncte, 12 față de viitoarea adversară, Poli se poate apropia cu o victorie, așa că motivația trebuie să fie mare. 9 puncte se transformă în maximum 5 diferență în play-out, așa că lupta abia începe pentru oaspeți.

Pentru că ambele își întrețin faima de fane ale GG-ului, ne așteptăm la o continuare a acestui deznodământ în confruntările directe. Cota este una uriașă, dacă ținem cont de antecedente, adică 2.00, și o îmbrățisăm cu mare drag.

PUNCTE CHEIE:

  • În acest sezon de Liga 1, Viitorul a strâns 11 GG-uri din 13 meciuri jucate pe teren propriu, cele mai multe din campionat;
  • Deși la general ocupă locul 11, Viitorul are al treilea cel mai bun atac în jocurile de acasă și a doua cea mai slabă apărare. Cu un golaveraj de 20-20 în 13 partide, meciurile constănțenilor produc 3 goluri în medie;
  • 8 din ultimele 12 partide de Liga 1 pe care Poli Iași le-a disputat s-au finalizat cu pariul GG câștigător;
  • Poli Iași a înscris în 8 din ultimele 9 deplasări din Liga 1, 7 dintre acestea terminându-se cu ambele combatante printre marcatoare;
  • Ultimele 5 confruntări directe s-au sfârșit cu ambele echipe pe tabelă. Meciul din tur i-a fost atribuit însă Viitorului la ‘masa verde’, după ce nocturna s-a oprit când Iași marca golul de 2-1.