Meniu

22.02 / Viitorul și Iași încheie meciul fără gol marcat

CONTINUĂ ȘI CU IAȘI SPECTACOLUL DE PE TERENUL VIITORULUI?

Viitorul Constanța și-a pierdut total busola sub comanda lui Mircea Rednic, iar obiectivul – calificarea în play-off – s-a transformat într-unul cu tente dramatice, salvarea de la retrogradare. Poli Iași e în continuare pe ultimul loc, dar parcă începe să respire, astfel că ne așteptăm la un meci disputat pe stadionul din Ovidiu.

Plecarea lui Gică Hagi de la conducerea tehnică a Viitorului s-a dovedit a fi un dezastru. ‘Regele’ a renunțat după ce în sezonul trecut nu a reușit să-și ducă echipa în play-off. Chiar dacă a câștigat detașat play-out-ul, trupa dobrogeană a fost abandonată de creatorul ei în tentativa de a aduce un suflu nou la echipă. Nu s-a întâmplat așa, pentru că inclusiv Ruben de la Barrera, cât și Mircea Rednic nu au adus echilibrul echipei și au alterat inclusiv stilul bazat pe posesie și atac care consacrase echipa.

Acum, Viitorul este pe locul 13, cu 25 de puncte, adică la 10 lungimi de ultimul loc de play-off și la 9 în fața celor de la Poli Iași, ultima clasată. Moldovenii au suferit mult în mandatul lui Daniel Pancu, iar instalarea lui Andrei Cristea în funcția de antrenor parcă a revitalizat echipa alb-albastră. Ieșenii au marcat și cu FCSB (1-3), și cu Sepsi (3-3) și cu Astra (2-3), singura echipă care și-a păstrat poarta închisă în această periodă fiind Craiova (0-3).

Cum Iașiul are nevoie de puncte și se va deschide, pentru a ataca, este foarte posibil să vedem o continuare a tradiției meciurilor cu goluri de ambele părți care s-a creat pe terenul Viitorului. Pariul GG are o cotă excelentă, dar considerăm că nu trebuie ratată.

PUNCTE CHEIE:

  • 10 din cele 11 jocuri care s-au disputat în acest sezon pe terenul Viitorului s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • Dobrogenii nu au înscris în cele mai recente două partide, dar cele 5 de dinaintea acestora s-au terminat cu ambele combatante printre marcatoare;
  • 4 din ultimele 5 confruntări directe au intrat în zona pariului GG;
  • Poli Iași a marcat în 5 din ultimele 7 jocuri și a primit gol în precedentele 9;
  • Oaspeții au înscris în 6 din precedentele 7 deplasări, perioadă în care au acumulat un golaveraj de 8-16.