Meniu

Viitorul – Dinamo

PROFITĂ ECHIPA LUI HAGI DE DEGRINGOLADA DE LA DINAMO?

Dinamo stă pe un butoi de pulbere, în special din cauza lipsei banilor. Situația explozivă din spatele cortinei se reflectă și pe teren, acolo unde “câinii” caută un punct din luna septembrie. Ne așteptăm ca forma slabă să continue și în deplasarea de la Constanța, acolo unde Viitorul arată tot mai bine.

Cosmin Contra pare să nu aibă remediu pentru situația în care se află echipa din Ștefan cel Mare, în ciuda transferurilor făcute cu surle și trâmbițe. Dinamo a câștigat doar un joc în acest sezon în cele nouă etape scurse și sunt pe locul 15, adică penultimul din clasament, iar viitorul arată rău pentru “câini”.

Spaniolii au dispărut cu banii promiși

Este extrem de important să analizăm situația administrativă a lui Dinamo pentru a judeca în mod corect contextul în care jucătorii lui Dinamo trebuie să lucreze. Preluați de conducerea spaniolă ce îl are în frunte pe Pablo Cortacero, alb-roșii au adus în această vară mai bine de zece jucători, mulți cu un CV cel puțin interesant.

În același timp, fotbaliștii care au supraviețuit epurării din vară așteptau încă salariile din sezonul trecut. În absența investițiilor propuse de noul patronat, angajații, dar și jucătorii, au primit bani puțini spre deloc și aceia în firimituri.

Tocmai de aceea, atmosfera din sânul lotului pregătit de Contra este una explozivă, mai ales că străinii aduși pe baza unor promisiuni mărețe au început deja să își pună întrebări. În plus, nici adaptarea la realitățile Ligii 1 nu pare să descurcă lin, chiar dacă fotbaliști precum Borja Vale sau Aleix Garcia au arătat că au stofă bună.

Așa se explică faptul că Dinamo are patru înfrângeri la rând și a reușit să câștige un singur meci în acest sezon, în deplasarea de la Mediaș (2-1). În rest, are cinci înfrângeri și două egaluri și doar șapte goluri marcate în opt partide!

Spaniolul de la Viitorul a redresat situația

Viitorul o așteaptă pe Dinamo cu un moral bun, dat de seria invincibilă de șase meciuri consecutive pe care o are. Echipa din Ovidiu a pierdut ultima oară în prima jumătate a lui septembrie, atunci când Craiova (1-4) și FCSB (0-3) treceau o echipă a lui Ruben de la Barrera încă necalibrată.

Spaniolul a readus liniștea printre jucătorii săi și, cu o echipă care nu se mai bazează aproape exclusiv pe tineri, a reușit să reconstruiască statutul din clasament. Acum, gazdele de vineri se clasează pe poziția a 8-a, dar sunt pe podium în ceea ce privește forma de moment.

În plus, ultimele deplasări ale lui Dinamo la Ovidiu au fost reale catastrofe și nu ne-ar mira dacă un eveniment similar s-ar repeta și acum. Viitorul are capacitatea să înscrie de mai multe ori în condițiile în care defensiva oaspeților va oferi ocazii, iar acest lucru s-ar putea să fie decisiv.

KEY POINTS:

  • Gazdele au șase meciuri la rând fără înfrângere, din care trei sunt victorii, iar în această perioadă au marcat de fiecare dată (golaveraj 13-5, adică o medie de trei goluri pe meci
  • Viitorul are trei victorii în precedentele directe jucate pe propriul teren. În acest interval, golaverjul e formidabil: 10-1!
  • Bucureștenii au trei înfrângeri în precedentele patru partide, două dintre acestea venind fără gol din partea lor
  • Dinamo are patru înfrângeri consecutive, în trei dintre aceste jocuri nereușind nici măcar să marcheze. Golaverajul în acest interval este de 2-7