Meniu

5 Martie. Clinceni aduce cota 2.00 după un meci clasic la Viitorul.

ÎȘI REVINE VIITORUL SAU O ÎNGROAPĂ CLINCENI?

Viitorul Constanța a decăzut în ultimul an și jumătate și, dintr-o obișnuită a cupelor europene, fosta campioană a cam rămas blocată în zona inferioară a Ligii 1. În același timp, Academica Clinceni și-a croit drum către vârf, iar acum are o șansă mare să intre în play-off la abia al doilea sezon pe prima scenă, dar meciul de la Ovidiu e decisiv.

FCSB, CFR Cluj, Craiova și chiar Sepsi sunt sigure de locurile lor în play-off-ul care bate la ușă. Cu 5 etape înainte de finalul sezonului regular, lupta se duce pentru ultimele două locuri disponibile pe care momentan se află Botoșani și Clinceni. Moldovenii au 37 de puncte (3 mai puține ca Sepsi), în timp ce Academica este la o lungime în spate și la 3 în fața principalei urmăritoare, UTA.

Ilfovenii au avantajul programului

Pentru echipa lui Ilie Poenaru, acest sezon a fost, în mare parte, o poveste frumoasă. Cu doar 5 înfrângeri suferite, Academica a reușit să facă din cele 23 de goluri marcate în 25 de etape o zestre de 36 de puncte. Insuficient, momentan, pentru a fi sigură de locul în primele 6 la final, dar destul pentru a putea spera liniștită.

În 2021, Clinceni a avut un traseu mai poticnit și a pierdut de 3 ori: 1-3 la Cluj, cu CFR, 1-2 la Chindia și 0-3 acasă cu UTA. Totuși, în ultimele 4 etape ilfovenii și-au revenit și au făcut câteva meciuri solide. Au început cu o victorie de pus în ramă contra celor de la FCSB (1-0 în deplasare), pentru a continua cu 3 egaluri destul de solide, obținute în fața unor echipe importante din Liga 1: 0-0 cu Craiova și Sepsi și 1-1 cu Astra.

Dacă vor trece cu bine peste meciul cu Viitorul, cei de la Clinceni pot răsufla ușurați pentru că programul este destul de lejer. În cele 4 etape care vor rămâne, Rusescu, Tănase, Gardoș și colegii lor vor primi acasă pe Voluntari și Iași, în timp ce în deplasare vor merge la FC Argeș și la Dinamo.

Viitorul are un 2021 dezamăgitor

De partea cealaltă, Viitorul Constanța trage de ea pentru a își mai face speranțe în privința play-off-ului, chiar dacă matematic mai sunt șanse. Momentan, echipa din Constanța se află tocmai pe locul 11, cu 28 de puncte, dar mai are o restanță de jucat cu Poli Iași, iar o victorie contra moldovenilor ar mai urca-o două poziții.

Din păcate pentru ea, formația antrenată de Mircea Rednic nu prea are argumente pe care să-și bazeze năzuințele la un traseu aproape perfect. În 2021, a jucat 10 partide și a câștigat doar două: 2-1 cu Hermannstadt în chiar primul meci al anului și 5-0 în deplasarea de la Dinamo în etapa precedentă. În rest, 3 înfrângeri și 5 egaluri, un palmares insuficient pentru a spera cu adevărat la ceva bun.

Programul până la final, în afara restanței cu Iași care încă nu a fost programată, traseul Viitorului este oarecum delicat. Echipa lui Hagi mai are deplasări la Sibiu și Botoșani, iar acasă va primi vizitele Chindiei și a lui Gaz Metan.

Ce surprinde la acest meci este cota pe care pronosticul ‘X2’ a primit-o, aproape 2.00. În condițiile în care Viitorul nu a câștigat decât contra echipelor din a doua jumătate, iar Clinceni nu a pierdut decât contra fruntașelor, e greu de crezut că acest trend se va schimba acum, așa că mergem pe un rezultat în favoarea oaspeților.

PUNCTE CHEIE:

  • Academica nu a pierdut în ultimele 3 deplasări, două dintre ele fiind egaluri, iar celălalt, o victorie impresionantă contra FCSB-ului;
  • În intervalul amintit mai sus, echipa din Clinceni a primit un singur gol, iar în cele 12 deplasări efectuate în Liga I în acest sezon a ținut poarta închisă în 7;
  • Oaspeții au pierdut doar două din cele 12 deplasări amintite mai sus, 7 dintre care sunt egaluri;
  • Viitorul are 4 meciuri consecutive acasă în care nu a câștigat, 3 dintre acestea fiind remize;
  • În precedentele 12 jocuri, constănțenii au câștigat doar de două ori, golaverajul în acest timp fiind 17-17;
  • Viitorul nu a câștigat niciun meci din cele 15 jucate contra echipelor de pe primele 9 locuri, iar Clinceni nu a pierdut deloc în 11 contra formațiilor de pe ultimele 8!