Meniu

19 Ianuarie. FCSB se încurcă la Ovidiu cu Viitorul.

ÎȘI CONTINUĂ FCSB RECITALURILE CU VIITORUL?

Meciurile între Viitorul și FCSB au fost mai mereu analizate pe toate părțile din cauza unu 5-2 cu cântec pe care echipa lui Hagi l-a obținut în deplasare în 2013, la primul său sezon în Liga 1. Cele două se reîntâlnesc iar marți într-un moment în care trupa lui Gică Hagi își caută echilibrul, iar cea. A lui Dennis Man și Florinel Coman aleargă după primul titlu din ultimii ani.

Liga 1 este extrem de complicată, iar calculele și previziunile sunt destul de dificile uneori de făcut. Și nu pentru că ne-ar da valoarea afară din casă, ci pt că mediocritatea a nivelat valorile, iar rezultatele majorității meciurilor depind de factori subiectivi. Evident, FCSB nu intră în categoria echipelor care trăiesc la nivel modest, pentru că roș-albaștrii fac parte, alături de CFR Cluj și Universitatea Craiova, din trioul care domină competiția de câțiva ani.

La FCSB e inflație de tineri

Gigi Becali a înțeles destul de repede că în ziua de azi vârsta din buletin a unui fotbalist contează enorm atunci când vine vorba de exporturile de jucători și de câțiva ani a încercat să transfere tot ce este mai bun și tânăr la FCSB. Așa s-a ajuns ca printre titularii care strălucesc acum sub comanda lui Toni Petrea să se numere Dennis Man (22 de ani, 14 goluri și 6 pase de gol în 15 meciuri), Olimpiu Moruțan (21 de ani, 3 goluri și 11 pase de gol), Darius Olaru (22 de ani, 3 goluri și două assisturi), Florinel Coman (22 de ani, 8 meciuri, un gol și 5 assisturi), Andrei Vlad (21 de ani) sau, mai nou, Octavian Popescu (18 ani, 5 pase de gol în 11 meciuri și două penalty-uri scoase). De fapt, dintre titularii FCSB-ului doar Vali Crețu are peste 30 de ani (32), în timp ce următorii ca vârstă sunt noua achiziție Radunovic (28 de ani) și căpitanul Florin Tănase (26 de ani).

Și, pentru prima oară în ultimii ani, rezultatele au început să prindă cheag. Chiar dacă a fost lovită crunt de pandemie la începutul sezonului și a fost nevoită să și joace în Europa League în acea perioadă, echipa din Berceni începe să arate bine. Liniștea pe care Gigi Becali a oferit-o prin absența sa din fața microfoanelor și instalarea cuplului Toni Petre – Tommy Neubert au contribuit la ridicarea performanțelor FCSB-ului. În prezent, roș-albaștrii ocupă primul loc, la egalitate cu CFR Cluj, dar cu un meci mai puțin disputat, iar viitorul sună bine pentru bucureșteni.

Rednic are misiune grea în Dobrogea

Pentru bucureșteni am zis, pentru că Viitorul din Constanța nu este chiar așa răsunător precum în alți ani. Ruben de la Barrera a reușit să strice stilul boem și ofensiv pe care Hagi îl insuflase propriilor jucători, iar dobrogeni au reușit să staționeze o etapă inclusiv pe ultimul loc. În cele din urmă, cuplul Hagi – Popescu a realizat că a făcut o greșeală prin instalarea spaniolului, care a fost înlocuit rapid cu Mircea Rednic.

“Puriul” cere însă timp pentru a recalibra o echipă dezordonată și lipsită de claritate în fața porții, lucru care nu se știe dacă există la Viitorul. De la sfârșitul lui noiembrie, când a fost adus, Rednic a furnizat o singură victorie (2-1 cu Harmannstadt). În rest, constănțenii au mai acumulat două egaluri și două înfrângeri, iar misiunea le va fi cu atât mai grea cu cât l-au pierdut pe golgheterul Gabi Iancu.

În confruntările directe cu FCSB, lucrurile stau aproape dramatic. În Liga 1, 18 meciuri au fost câștigate de roș-albaștri, 4 de Viitorul, iar 3 au fost remize. E de așteptat ca și de data asta bucureștenii să câștige, iar cota este una excelentă, singurul impediment putând fi reprezentat de temperatură și starea gazonului.

PUNCTE CHEIE:

  • Viitorul are 4 înfrângeri și două egaluri în precedentele 7 meciuri, perioadă în care a strâns un golaveraj de 4-9;
  • Echipa lui Rednic nu are nicio victorie cu echipele din Top 7 al Ligii 1, în fața cărora a acumulat doar trei puncte și un golaveraj de 4-12;
  • 9 victorii și un egal a strâns FCSB în precedentele 11 jocuri disputate în Liga 1, iar golaverajul e impresionant: 28-8;
  • Echipa din Berceni are 4 victorii (3 la zero) și o înfrângere cu CFR Cluj în precedentele 5 deplasări (golaveraj 9-4 în intervalul indicat);
  • FCSB a câștigat cele mai recente 3 confruntări directe, ultimele două la zero, golaverajul în acest timp fiind 7-1.