Meniu

VfB Stuttgart – FC Köln

Își continuă gazdele forma bună în fața deziluziei din Köln?

VfB Stuttgart a început în trombă primul ei sezon în Bundesliga de la revenire și are toate șansele să continue trendul ascendent și în această etapă. Trupa din orașul Mercedes primește vizita celor din Koln, care sezonul acesta nu au câștigat decât un punct și se întrevăd șanse mici ca zestrea oaspeților să crească.

Altădată o echipă care se bătea de la egal la egal cu Bayern Munchen, Stuttgart a rămas în ultimii ani să se lupte cu frustrările și demonii din liga secundă.

De la titluri la retrogradare

Cei doi ani din ultimii patru petrecuți în 2.Bundesliga se pare că i-a speriat serios pe roș-albi, care de 41 de ani se obișnuiseră inclusiv cu campionate câștigate pe prima scenă (trei în acest interval: 1984, 1992 și 2007).

Dacă mai era nevoie, înfrângerea de acasă cu Freiburg (2-3) din etapa de debut a acestui sezon i-a trezit la realitate pe cei din Stuttgart, care au rămas de atunci neînvinși. 4-1 la Mainz, 1-1 acasă cu Leverkusen și 2-0 la Hertha Berlin sunt rezultate care ar provoca mândri aproape oricărei alte formații din Bundesliga.

Inclusiv celor din Köln, care în acest sezon au obținut primul punct abia în cea mai recent disputată etapă, un 1-1 contra lui Eintracht Frankfurt. În rest, înfrângeri pe linie: 2-3 cu Hoffenheim și 1-3 cu Monchengladbach, ambele acasă, și un 0-1 pe terenul Arminiei Bielefeld nu sunt deloc rezultate măgulitoare.

În acest context, e ușor de înțeles de ce cota pentru victoria celor din Stuttgart pare apetisantă, pentru a mai abandona strategiile cu goluri multe ce vizează des meciurile din Germania.

KEY POINTS:

  • Köln are doar un punct după primele patru meciuri și un golaveraj de 4-8, adică o medie de exact trei goluri pe meci
  • Oaspeții au cinci victorii și un egal în precedentele șase partide disputate în deplasare în Bundesliga (golaveraj 5-16 în acest interval)
  • Stuttgart are trei victorii consecutive în cele mai recente meciuri directe, ultima ispravă a celor din Köln înregistrându-se în 2015 (toate patru fiind GG3+)
  • VfB are trei GG-uri în primele trei etape și patru în ultimele meciuri oficiale disputate pe teren propriu (primele trei fiind GG3+)
  • Gazdele sunt neînvinse în ultimele trei jocuri, în care au strâns două succese și un egal (golaveraj 7-2 în acest interval)