Meniu

Vejle – Lyngby

Își confirmă nou-promovata începutul bun de sezon?

Vejle s-a scuturat rapid de rugina ligii secunde și, în ciuda unui program dificil, a impresionat în startul campionatului danez. Sâmbătă, echipa lui Costel Gâlcă primește vizita celor de la Lyngby, iar dacă judecăm după forma actuală gazdele sunt favorite.

Fostul mijlocaș al naționalei României a reușit sezonul trecut să promoveze fără mari emoții pe prima scenă a fotbalului danez, de unde căzuse în anul precedent. O echipă care în vremuri îndepărtate era obișnuită inclusiv cu câștigarea campionatului (ultimul în 1984, care i-a prilejuit întâlnirea cu Steaua în sezonul 1985/86 al Cupei Campionilor), Vejle se zbate în mediocritate de multă vreme.

Gâlcă e concentrat pe ofensivă

Cunoscut drept un antrenor care muncește mult pentru a imprima un stil cursiv și plăcut ochiului echipei pe care o pregătește, Gâlcă a reușit în cei aproape doi ani petrecuți pe banca lui Vejle să-și impună principiile. Acesta este și motivul pentru care echipa sa a marcat în fiecare meci de campionat și are după patru etape al doilea cel mai bun atac din Danemarca.

Duminică, Vejle va primi vizita unei echipe ce s-a obișnuit în ultimii ani cu zona din subsol a clasamentului. În stagiunea precedentă, Lyngby a scăpat de retrogradare doar grație barajului câștigat în iulie cu Hobro, iar startul acestui sezon îi găsește pe oaspeți din nou într-o situație delicată.

Tocmai de aceea, Vejle este favorită să obțină un nou rezultat pozitiv și să poată continua seria bună din startul sezonului. O victorie a gazdelor nu e exclusă și nici un meci în care ambele echipe să înscrie.

KEY POINTS:

  • Lyngby nu are nicio victorie în primele patru etape ale sezonului, în care a strâns două eșecuri și două remize (golaveraj 3-7 în acest interval)
  • Opt înfrângeri (din care șase fără gol marcat), un egal și un singur succes au strâns oaspeții în precedentele zece deplasări din campionat (golaveraj 6-20 în acest interval)
  • Gazdele au bifat pariul “GG3+” în trei din cele patru etape ale acestui campionat, în timp ce Lyngby a reușit acest lucru doar de două ori
  • Vejle are cinci victorii și două remize în cele mai recente șapte jocuri disputate pe teren propriu
  • Formația lui Costel Gâlcă e neînvinsă de cinci jocuri și are trei succese și un egal în ultimele partide
  • Gazdele au marcat în fiecare din cele cinci partide ale sezonului, în patru dintre acestea de minimum două ori