Meniu

DORTMUND TRECE DE HOFFENHEIM

Aflată la al doilea cel mai bun început de campanie în Bundesliga, Hoffenheim are șansa de a pune capăt unei serii de patru înfrângeri în fața Borussiei Dortmund în campionat, în confruntarea de vineri seară de pe Signal Iduna Park.

Ambele formații au câte nouă puncte după patru meciuri în prima ligă germană. Dortmund s-a impus în meciul similar din sezonul trecut cu 3-2, după ce oaspeții egalaseră în minutul 90 iar Haaland nu a fost de acord cu împărțirea punctelor în prelungirile partidei.


DORTMUND A COMIS-O LA ULTIMUL MECI ACASĂ

După ce a intrat în istoria nepotrivită în meciul precedent de pe teren propriu, devenind prima echipă din Bundesliga care a primit trei goluri din minutul 89 încoace, am văzut la sfârșitul săptămânii trecute o echipă a lui Dortmund mult mai bine structurată și organizată la Hertha, unde s-a impus în final cu 1-0.

În afară de căderea de pe final de meci în fața lui Werder Bremen, pierdută cu 3-2, a fost un început de campanie pozitiv pentru Edin Terzic și echipa sa.

Aceștia au avut o posesie de 62% împotriva Hertha Berlin, în weekend, și au înregistrat al doilea meci fără gol primit în campania internă, cu două mai multe decât aveau în această etapă a sezonului trecut.

Înfrângerea suferită acasă cu Bremen a fost prima dată din campania 2014-15 când Dortmund a pierdut puncte în cel puțin unul dintre primele două meciuri interne disputate pe Signal Iduna Park, deși nu a mai rămas fără victorie în meciuri consecutive pe teren propriu în campionat de când a abandonat ultimele două întâlniri disputate în Renania de Nord-Westfalia în 2020.

Terzic s-a declarat mulțumit de jocul de posesie al echipei sale, de la care așteaptă însă să concretizeze mai multe din ocaziile create. Ce-i drept, un singur hol la Berlin din 24 de șuturi (7 cadrate) nu este cel mai bun raport, iar situația nu a fost cu mult diferită nici în partida cu Lervkusen (un singur gol din 13 șuturi). 3 puncte sunt însă 3 puncte iar în final asta e tot ce contează.

În sezonul 2021-22, au făcut dubla împotriva lui Hoffenheim pentru prima dată în istorie, câștigând ambele meciuri 3-2 după ce în precedentele 7 directe câștigaseră o singură dată.

Borussia Dortmund a avut dificultăți în a ține în frâu atacul lui Die Kraichgauer pe teren propriu, primind 11 goluri împotriva lor de la începutul lui 2018-19, în timp ce s-a impus o singură dată în ultimele patru vizite ale lui Hoffenheim.


HOFFENHEIM POATE CONFIRMA STARTUL BUN DE SEZON

Andre Breitenreiter și-a început pozitiv mandatul la Hoffenheim, câștigând trei din primele patru confruntări interne la conducerea echipei, cel mai mare număr de victorii pentru acest club după 4 etape din sezonul 2010-11 (10 puncte), sezon în care Dortmund a câștigat ultimul titlu.

Niciun antrenor de la TSG nu a luat mai multe puncte din primele patru meciuri în prima ligă la acest club decât actualul antrenor, care a condus-o pe FC Zurich la uimitorul titlu din Superliga elvețiană în 2022, primul său campionat intern din 2008-09.

Actuala serie de trei meciuri câștigate de Die Kraichgauer este cel mai lung șir de victorii de când a cucerit patru meciuri consecutive pe plan intern între februarie și martie în sezonul trecut.

Hoffenheim a înregistrat două meciuri consecutive fără goluri în campionat pentru prima dată din aprilie 2021, primind doar un singur șut pe poartă în victoria cu 1-0 împotriva lui Augsberg sâmbăta trecută.

Dacă reușesc să țină Dortmund departe de poartă în partida de vineri, ar egala un record al clubului pentru cea mai lungă serie de meciuri fără goluri primite în Bundesliga, o performanță pe care au realizat-o anterior în ianuarie anul trecut.

O victorie cu 3-0 în fața lui Bayer Leverkusen în a treia etapă de campionat a pus capăt unei serii de cinci meciuri fără victorie pentru Hoffenheim în deplasare în această competiție, după ce a fost depășită cu un total de 16-4 în acest interval.

În ultimele două campanii din Bundesliga, echipa din Sinsheim a pierdut doar unul dintre cele cinci meciuri disputate în luna septembrie, cedând cu 2-0 în fața lui Mainz 05 în sezonul trecut.

Dacă în privința câștigătoarei acestui duel evităm să ne propunțăm, anticipăm o partidă cu goluri de ambele porți, pentru care avem o cotă de 1,50.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 3 întâlniri directe au fost extrem de spectaculoase, cu minim două goluri marcate de fiecare echipă în fiecare din cele 3 meciuri;
  • 14 din ultimele 16 confruntări directe au confirmat selecția Ambele marchează. În plus, 7 din ultimele 8 jucate pe terenul lui Dortmund au confirmat chiar pariul GG3+;
  • Dortmund a marcat în fiecare din ultimele 38 de partide oficiale;
  • Hoffenheim a punctat și ea în fiecare din ultimele 9 meciuri oficiale.