Meniu

Valladolid – Osasuna

CONTINUĂ ANTI-SPECTACOLUL ÎN SPANIA?

Osasuna Pamplona este una din cele mai nespectaculoase echipe din La Liga. Vineri seară, echipa din Țara Bascilor va întâlni o altă vecină din subsolul clasamentului, pe Real Valladolid, și e de așteptat ca cele două să se neutralizeze una pe alta într-un joc pentru salvare.

Devine un lait-motiv, dar este surprinzător cum Spania a ajuns să fie una dintre cele mai slabe competiții din cele respectabile ale Europei din punct de vedere al golurilor. Media reușitelor este în continuă scădere și a ajuns acum la 2,37 pe meci, în timp ce mai puțin de jumătate din partide se termină cu ambele echipe printre marcatoare.

Osasuna, pe podiumul NGG-urilor

La capitolul jocurilor fără GG, echipa din Pamplona este una dintre cele mai redutabile. Campioană e Atletico Madrid, care grație unei defensive de fier a reușit închidă poarta în opt din cele 10 jocuri. Peste Osasuna mai este doar Betis, cu un procentaj de 75% în privința NGG-urilor, iar apoi vin Getafe și echipa noastră subiect, cu 73%.

Cu opt goluri marcate, bascii au cel mai slab atac din La Liga, la egalitate cu Eibar, dar este una din singurele două care au înscris în poarta lui Atletico Madrid (1-3). În cele 11 etape, Osasuna a ținut poarta închisă de patru ori, iar în cinci rânduri nu a reușit să marcheze, realizând în acest interval trei GG-uri.

Valladolid, în schimb, este la capătul celălalt al clasamentului echipelor care provoacă des pariul GG, însă nici procentajul lor nu este unul strălucit: 58%. Sunt cinci meciuri din cele 12 disputate de echipa patronată de Ronaldo brazilianul în care nu a reușit să marcheze, în timp de adversarii au înscris de fiecare dată.

Totuși, emoțiile din acest punct de vedere nu au cum să fie prea mari în privința Osasunei, care se concentrează mai degrabă pe apărare. La un asemenea meci între două echipe care se află în zona retrogradării, orice punct contează și astfel avem o opțiune destul de clară pentru pariere: NGG.

PUNCTE CHEIE:

  • Nouă din cele 11 jocuri ale Osasunei din actualul sezon au găsit maximum o echipă printre marcatoare;
  • Toate cele cinci jocuri jucate de basci în deplasare în acest sezon și nouă din ultimele zece deplasări din La Liga s-au terminat NGG;
  • Patru din ultimele șase confruntări directe s-au terminat cu maximum una din echipe pe tabelă;
  • Osasuna nu a marcat deloc în precedentele patru jocuri din deplasare;
  • Trei din ultimele șase meciuri ale lui Valladolid s-au terminat cu pariul “NGG” câștigător.