Meniu

5 Martie. Valencia o învinge pe Villarreal și confirmă pontul!

SE ÎNCURCĂ DIN NOU VILLARREAL LA VALENCIA?

Villarreal s-a scufundat după o primă jumătate de sezon foarte bună, iar acum tremură inclusiv pentru participarea în ediția viitoare a cupelor europene. Valencia, în schimb, are un sezon mediocru, însă este salvată de meciurile de acasă, motiv pentru care oaspeții vor avea o misiune dificilă dacă vor să câștige.

Lipsa investițiilor în jucători din ultimele două perioade de transferuri s-a reflectat serios în performanțele pe care 'liliecii' le-au înregistrat în actuala stagiune. O obișnuită a Ligii Campionilor sau măcar a Ligii Europa, Valencia începe să se obișnuiască în zona gri a mediocrității. După locul 9 pe care l-a obținut anul trecut, fosta echipă a lui Adrian Ilie va termina 2021 chiar mai rău dacă nu apar îmbunătățiri dramatice.

A dat de pământ cu Real Madrid

Totuși, nu toate lucrurile care țin de versiunea 2021 a Valenciei sunt negative. Echipa pregătită de Javi Garcia se descurcă destul de bine acasă, acolo unde nu a pierdut decât cu Atletico Madrid (0-1), FC Sevilla (0-1) și Betis (0-2). În rest, alb-negrii au strâns 9 meciuri fără eșec, 4 dintre acestea fiind victorii. Două au venit chiar în precedentele două apariții ale gazdelor pe Mestalla, adversare fiind Celta (2-0) și Elche (1-0).

Unul din celelalte succese a fost însă de răsunet, victimă căzând campioana Real Madrid. Echipa lui Zinedine Zidane a primit o corecție pe care nu o va uita curând, un 1-4 în care Carlos Soler a marcat de 3 ori, de fiecare dată din penalty, care a fost completat de autogolul lui Varane. Performanța este cu atât mai meritorie cu cât Benzema deschisese scorul, iar partida s-a jucat mai mult în jumătatea Valenciei (posesie 65% pentru Real și 18-6 scorul la șuturi).

Villarreal a uitat să câștige

Pentru Valencia, partida cu Villarreal poate fi prilejul unei noi performanțe cu care să se mândrească în acest sezon sărăcăcios. În primul rând, gazdele au avantajul meciurilor directe jucate acasă, iar apoi, forma de moment este cu siguranță în favoarea lor.

Villarreal s-a stins pur și simplu după ce în prima jumătate a sezonului a stat destulă vreme în zona locurilor de Liga Campionilor. În acest moment, ‘Submarinul Galben’ este pe poziția a 7-a, la două puncte de locul 6 ocupat de Betis și la 11 de FC Sevilla. Gândurile jucătorilor lui Unai Emery se îndreaptă, probabil, spre un loc de Europa League, dar și acesta va fi greu de obținut dacă vor continua pe această linie.

În campionat, Villarreal nu a mai câștigat de pe 8 ianuarie, atunci când reușeau un 4-0 de efect la Vigo, contra Celtei. De atunci, echipa de pe coasta estică a Spaniei a mai strâns doar 5 puncte în 7 meciuri, toate din egaluri, cele mai importante fiind cele cu Sociedad, Bilbao (1-1 în ambele) și Granada (2-2). Galbenii au suferit și două înfrângeri, 1-2 cu Betis și 0-2 cu Atletico Madrid, contraperformanțe venite în ultimele 3 etape, ambele pe teren propriu.

În acest context, cota de 1.75 pe care pronosticul ‘1X’ a primit-o pare destul de apetisantă. Argumentele pro sunt destule în favoarea acestui pont, care are o posibilitate destul de mare să iasă.

PUNCTE CHEIE:

  • Villarreal are 7 meciuri la rând în campionat în care nu a câștigat. În acest interval, a făcut 5 egaluri și a pierdut în două rânduri;
  • Oaspeții au câștigat doar 3 din cele 12 deplasări efectuate în actualul sezon al La Liga;
  • Echipa gazdă a pierdut 4 jocuri din precedentele 12 jucate, dar 3 dintre aceste înfrângeri au venit în fața granzilor Real Madrid, Atletico Madrid și FC Sevilla;
  • Valencia are 4 meciuri la rând pe teren propriu fără eșec. ‘Liliecii’ au câștigat ultimele două partide jucate pe Mestalla, acolo unde au doar 3 înfrângeri în 12 jocuri de campionat;
  • Villarreal a pierdut ultimele 4 deplasări pe terenul Valenciei. Gazdele au acumulat un golaveraj de 9-2 în acest interval.