Meniu

Valencia – Real Madrid

SE REPETĂ ARTIFICIILE DIN TRECUT PE MESTALLA?

Real Madrid și-a găsit tempo-ul în ultimele partide, dar echipa lui Zidane a obișnuit în acest sezon cu căderile inexplicabile. Deplasarea la Valencia a fost mereu una deschisă oricărui rezultat, constanta fiind golurile de ambele părți. Ne așteptăm ca și acum acest lucru să se repete și acum și ne gândim chiar că gazdele pot profita de oboseala campioanei.

Revenirea lui Eden Hazard pare să fie de bun augur pentru Real, care a câștigat ultimele două jocuri. După ce săptămâna trecută a trecut convingător cu 4-1 de Huesca, trupa lui Zinedine Zidane a luptat din greu pentru prima victorie în actualul sezon al Ligii Campionilor, obținută grație acelui 3-2 cu Inter Milano.

Doar El Clasico salvează debutul

În primele etape, campioana La Liga nu a reușit să găsească un ritm potrivit. După un 0-0 la Sociedad, în prima partidă de campionat disputată, madrilenii au câștigat fără să convingă următoarele trei jocuri: 3-2 la Sevilla, cu Betis, 1-0 cu Valladolid și 2-0 la Levante.

Sincopele cu Cadiz (0-1) și Shakhtar (2-3), ambele pe teren propriu, au arătat slăbiciunile lui Real, dar au reușit să câștige la capitolul imagine cu victoria obținută în El Clasico chiar pe Nou Camp: 3-1 cu FC Barcelona.

Albii au obținut abia marți prima victorie în Liga Campionilor, când au trecut cu 3-2 de Inter Milano. În a doua etapă, munciseră mult pentru a smulge un egal, 2-2 la Monchengladbach, și este de așteptat ca oboseala să se fi strâns în cazul lui Benzema și compania.

Atacul gazdelor are potență

Valencia va fi duminică gata să profite, mai ales că “liliecii” au doar un punct strânse în ultimele patru jocuri de campionat și au nevoie de puncte ca de aer. Derby-urile cu madrlienii au fost tot timpul prolifice pentru atacanții gazdelor de duminică, care în acest sezon au marcat în șapte din cele opt apariții.

Ne așteptăm ca același lucru să se întâmple și contra lui Thibaut Curtois, ceea ce ne face să mizăm pe un pronostic care le include pe ambele combatante printre marcatoare. Nu ar mira nici ca gazdele să producă surpriza, mai ales dacă ținem cont de seria dificilă de meciuri ale campioanei.

KEY POINTS:

  • Real Madrid nu a pierdut nicio deplasare din cele cinci ale acestui sezon și a marcat zece goluri în ultimele patru, minimum două pe partidă în acest interval
  • Madrilenii au înscris în ultimele 19 meciuri directe cu Valencia, iar acest sezon au marcat au 14 reușite în cele mai recente cinci jocuri
  • Valencia a marcat în trei din cele patru meciuri pe care le-a disputat pe teren propriu în actuala stagiune, acolo unde înscris de opt ori
  • Precedentele nouă directe de pe Mestalla și 12 din cele mai recente 13 s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare