Meniu

DORTMUND, ÎNFRÂNGERE ULUITOARE

Borussia Dortmund o întâlnește sâmbătă de la 16:30 pe Werder Bremen în Bundesliga. Alături de Bayern Munchen, BVB este singura altă echipă cu un bilanț de 100% după primele două etape, în timp ce nou-promovata Bremen este neînvinsă, cu două remize, ambele cu 2-2.

ARE DORTMUND PUTEREA SĂ FURE TITLUL?

Într-adevăr, Dortmund a arătat genul de spirit care nu a fost întotdeauna evident la club în ultimii ani, reușind să întoarcă soarta partidei cu Freiburg după ce a fost condusă (victorie cu 3-1 la final).

Debutantul Anthony Modeste a avut o primă ocazie înainte ca presiunea tot mai mare a gazdelor să dea roade, iar centrarea caracteristică a lui Christian Gunter de pe flancul stâng l-a găsit pe Matthias Ginter la bara din spate. Apărătorul a păstrat atacul viu pentru ca Michael Gregoritsch să trimită o lovitură de cap peste Gregor Kobel, direct în colțul superior al porții.

Cu o echipă care în mod clar nu juca prea bine, Edin Terzic a apelat rapid la banca de rezerve în a doua repriză, trei înlocuitori înscriind în cele din urmă pe foaia de joc, într-o demonstrație magistrală de gestionare a jocului.

Jamie Bynoe-Gittens - care între timp a fost recompensat cu un nou contract pe trei ani în această săptămână - a marcat primul său gol pentru club cu un șut speculativ de la 25 de metri, în timp ce încercarea de prindere a lui Mark Flekken a mers groaznic de prost, înainte ca un alt înlocuitor adolescent să întoarcă soarta paridei, Youssoufa Moukoko, care a profitat fără milă de o minge liberă în minutul 84. Marius Wolf a tăiat cu încredere în interior de pe flancul drept înainte de a trage în colțul de jos cu piciorul său stâng mai slab pentru a obține cele trei puncte și pentru a se asigura că Dortmund a ieșit dintr-un meci dificil, menținând pasul cu Bayern în fruntea clasamentului. Ei trebuie să se asigure că vor continua să facă acest lucru până când se vor întâlni la Westfalenstadion pe 8 octombrie.

Noile achiziții, Karim Adeyemi (degetul de la picior) și Niklas Sule (mușchi) ar putea fi nevoiți să stea cel puțin încă un meci din cauza accidentărilor suferite în ultimele meciuri, în timp ce Sebastien Haller își continuă lunga recuperare după ce i-a fost extirpată o tumoare testiculară, astfel că Modeste ar trebui să conducă linia de start pentru a debuta acasă.

După ce jucători precum Moukoko, Bynoe-Gittens și Wolf au avut un impact extraordinar de pe banca de rezerve împotriva lui Freiburg, Terzic ar putea fi tentat să își schimbe primul 11, dar este mai probabil să meargă din nou cu aceeași și să se uite spre trio în cazul în care lucrurile nu vor merge așa cum vrea echipa sa împotriva lui Bremen.

Mateu Morey și Giovanni Reyna sunt lipsiți de condiția fizică pentru meci și este puțin probabil să fie implicați.

BREMEN, O ADEVĂRATĂ MAȘINĂ DE GOLURI

Bremen, între timp, a bifat două puncte din două meciuri la revenirea în Bundesliga, cu două remize 2-2, asigurând fanilor săi că nu au fost dezamăgiți atât în ceea ce privește divertismentul, cât și rezultatele.

Niclas Fullkrug continuă să meargă din ce în ce mai bine, puternicul atacant deschizând scorul împotriva lui Stuttgart cu o lovitură de cap de la 12 metri, după doar patru minute, la sfârșitul săptămânii trecute. Aproape că a făcut două goluri când partenerul său de atac Marvin Ducksch a dat dovadă de o conștientizare excelentă pentru a-l lansa la marginea suprafeței, iar șutul lui Fullkrug s-a lovit de bară.

Stuttgart a egalat înainte de pauză prin Wataru Endo, care a înscris de la distanță după un joc bun al coechipierilor săi, înainte ca pasa de alunecare a lui Sasa Kalajdzic să îl găsească pe Silas, care a intrat în poartă și nu a mai părut să rateze pentru a le oferi oaspeților un avantaj în minutul 77.

Cu toate acestea, Bremen nu a fost învinsă, iar înlocuitorul Oliver Burke și-a deschis contul pentru club, prinzând o minge lungă și împingând mingea pe lângă un Florian Muller neajutorat în poarta adversă, pentru a trimite fanii de acasă în extaz cu un egal în minutul 95.

După ce a încasat patru goluri în două meciuri, antrenorul Ole Werner va spera să își întărească apărarea înaintea unui test dificil la Dortmund, dar va fi încrezător că atacanții săi în formă pot pune multe probleme în cealaltă parte.

Werder Bremen va face deplasarea fără cei doi accidentați Jean Manuel Mbom (Achilles) și Dikeni Salifou (abductor), în timp ce Eren Dinkci nu este apt pentru meci și este puțin probabil să facă deplasarea. Christian Groß a ratat remiza de săptămâna trecută cu Stuttgart din cauza unei infecții, dar mijlocașul ar trebui să fie disponibil pentru a reveni în echipă în locul lui Ilia Gruev.

În rest, este puțin probabil ca Werner să facă vreo schimbare, fostul atacant al lui Sheffield United, Burke, fiind în așteptare pentru a avea din nou un impact uriaș de pe bancă.

Cum ambele echipe practică un joc ofensiv și au la activ o serie foarte lungă de meciuri cu goluri marcate, mizăm pe un pariu în care vom vedea goluri la ambele porți.

PUNCTE CHEIE:

  • 8 din ultimele 10 meciuri de campionat ale lui Dortmund au confirmat pariul GG;
  • Dortmund a marcat în ultimele 36 de meciuri oficiale;
  • 13 din cele 17 meciuri de campionat jucate de Dortmund acasă în sezonul trecut au adus goluri la ambele porți;
  • Bremen și-a făcut debutul în Bundesliga cu două remize spectaculoase, 2-2 cu Wolfsburg și Stuttgart, după ce și în Cupă bifase pariul GG3+;
  • Bremen a marcat minim două goluri în ultimele 7 meciuri oficiale și a marcat în ultimele 27 de partide oficiale (minim două goluri în 18 ocazii).