Meniu

Utrecht – Twente

Câștigă cineva duelul neînvinselor din Olanda sau ne concentrăm pe goluri?

La al doilea sezon de la revenirea în prima ligă olandeză, Twente continuă progresul și a început excelent această stagiune. Neînvinsă, echipa din estul Olandei se deplasează sâmbătă pe terenul unei alte echipe importante a Eredivisie. Ne așteptăm la un meci cu goluri de ambele părți, dar, dacă se respectă tradiția, gazdele ar trebui să câștige.

Utrecht – Twente este un duel tradițional al primei ligi olandeze, dar retrogradarea oaspeților de sâmbătă a pus pe hold timp de un an disputarea derby-ului. În acest sezon, niciuna din cele două nu a câștigat calificarea în cupele europene, astfel că se pot concentra pe competiția internă.

Gazdele sunt avantajate de istorie

Până în prezent, există cinci echipe care nu au cunoscut gustul înfrângerii în acest sezon al Eredivisie: PSV, Feyenoord, AZ Alkmaar, Utrecht și Twente. Cele două din urmă ar putea să rămână pe această listă dacă vor face un egal, însă conform statisticii, acest lucru este improbabil.

În ultimele zece confruntări directe, echipa gazdă a câștigat de nouă ori, singura excepție înregistrându-se în toamna lui 2016. Atunci, Twente și Utrecht au terminat 1-1 pe terenul primeia, adică unul din cele șapte “GG”-uri rezultate din precedentele nouă confruntări directe.

Înaintea acestei partide, Twente stă mai bine în clasament, dar are și un meci în plus disputat. Totuși, faptul că joacă acasă și statistica menționată anterior dau celor de la Utrecht motive să spere la victorie. Un lucru e însă aproape cert: vom avea un meci cu goluri de ambele părți.

KEY POINTS:

  • Ultimele două meciuri directe de pe terenul lui Utrecht și opt din cele mai recente zece s-au terminat cu ambele printre marcatoare (cinci au fost GG3+)
  • Precedentele trei confruntări directe s-au terminat GG3+
  • Utrecht este neînvinsă în acest sezon: are două egaluri și două victorii. Trei dintre aceste partide s-au terminat “GG”
  • În ultimele cinci partide directe și în nouă din precedentele zece a câștigat echipa gazdă (Utrecht de cinci ori, Twente de patru ori)
  • Twente nu a pierdut nici ea în actuala stagiune și a strâns trei victorii și două egaluri (golaveraj 10-3)
  • Trei din precedentele patru meciuri jucate de Twente în campionat s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare