Meniu

14 Decembrie - Pregătesc oltenii un nou meci cu cel mult o echipă marcatoare?

SE MULȚUMESC CELE DOUĂ CU SCORUL DE LA ÎNCEPUT?

Universitatea Craiova a trecut printr-un impas care a făcut-o să piardă șefia în Liga 1, dar pare că și-a revenit. Deplasarea de la UTA poate fi pe gustul ei, că întâlnește tot o echipă căreia îi place jocul închis. Ambele s-au remarcat în acest sezon prin numeroasele NGG-uri și ne așteptăm și luni la încă unul.

FCSB domină în perioada recentă campionatul României, dar e posibil să fi uitat felul în care Universitatea Craiova a început acest sezon intern. Pătat la modul general de eliminarea rușinoasă din Europa League suferită în fața modestei Lokomotiv Tbilisi (1-2), traseul oltenilor a fost salvat de evoluția internă.

Accidentarea lui Koljic i-a încetinit

În prima parte a acestui campionat, Universitatea a arătat excelent. Șapte victorii la rând în primele etape, patru dintre ele fără gol primit, iar echipa antrenată atunci de Cristiano Bergodi speria pe mai toată lumea. 1-0 cu Sepsi, 4-1 cu Viitorul, 1-0 cu Dinamo, toate în deplasare, au fost rezultatele cele mai importante ale sezonului.

În timpul acestei serii însă, mai exact contra Iașiului, în etapa a șasea, Elvir Koljic s-a accidentat grav, suferind o fractură de peroneu. Până la acel moment, atacantul bosniac înscrisese în fiecare partidă din Liga 1 și strânsese șase goluri în acest interval. De atunci, Universitatea nu s-a mai regăsit din punct de vedere ofensiv. A pierdut acasă cu Clinceni (0-1), apoi a fost învinsă și de Chindia pe “Ion Oblemenco” (0-1) și etapa următoare a remizat la Botoșani (0-0). Practic, trei meciuri din patru fără gol dat.

Și-a revenit în Cupă, contra Progresului Spartac (5-0) și în ultima etapă cu Gaz Metan (3-1), dar UTA este o formație de alt profil.

Defensiva a dus-o pe UTA în top

Alături de Academica Clinceni, echipa din Arad este revelația debutului de sezon din Liga 1. Cu doar trei înfrângeri în primele 12 etape și șase meciuri în care nu a primit gol, UTA a reușit să impresioneze audiența. În calitatea sa de nou-promovată, echipa lui Laszlo Balint a reușit să se impună în special grație forței defensive și și-a revenit după o primăvară destul de modestă în Liga a 2-a.

Cele mai importante momente ale acestui tur de forță au fost victoriile cu Dinamo (1-0), din Ștefan cel Mare, cea cu Chindia (1-0) și, mai ales, cea cu CFR Cluj (1-0). Ca să evite un astfel de moment, Craiova ar trebui să-i blocheze pe Ioan Hora și Vlad Morar, cei doi golghgeteri ai arădenilor cu câte trei goluri marcate.

Tocmai pentru că și-a pierdut din forța ofensivă, ne așteptăm ca Universitatea să se bazeze mult pe defensivă și de aceea sunt șanse mari să vedem un joc închis. E clar că nici UTA nu își va asuma foarte multe riscuri, ca de obicei, de aceea credem că un NGG este un pariu inspirat pentru meciul de la Arad.

PUNCTE CHEIE:

  • Șase din ultimele nouă meciuri ale gazdelor s-au terminat NGG (golaverajul în acest interval este de 10-9);
  • Trei din cele cinci jocuri pe care UTA le-a disputat acasă s-au terminat NGG, două dintre acestea fiind chiar remize albe, 0-0;
  • U Craiova a provocat meciuri pentru pariul NGG de șapte ori din ultimele opt apariții pe teren (golaveraj 11-3 în acest interval);
  • Oltenii nu au primit gol în precedentele patru deplasări efectuate în acest sezon, timp în care a câștigat trei meciuri (golaveraj 7-0).