Meniu

UTA – Gaz Metan

CONTINUĂ GAZDELE ȘIRUL VICTORIILOR ȘI ÎMPOTRIVA REVELAȚIEI DIN ETAPA TRECUTĂ?

Liga 1 închide etapa a 10-a cu un meci între UTA, una dintre cele mai în formă echipe ale campionatului, și Gaz Metan, cea care a provocat surpriza în runda precedentă. Victoria gazdelor este plătită bine și are destule argumente dacă ne gândim la forma de moment și la forța defensivă a echipei lui Laszlo Balint.

Toate cluburile se plâng de efectele pandemiei, dar poate cea mai afectată echipă din România a fost UTA. Lider autoritar al ligii secunde înainte de întreruperea competițiilor sportive, trupa din Arad s-a dezintegrat aproape în totalitate după pauza forțată.

O victorie în șapte luni, trei într-o lună

Timp de aproape șapte luni, adică de pe 8 martie până pe 27 septembrie, arădenii au obținut un singur succes, dar decisiv: un 2-0 la Mioveni care le-a asigurat promovarea în Liga 1. În rest, încă patru meciuri fără victorie în play-off-ul ligii secunde și încă patru asemenea în debutul pe prima scenă.

Descătușarea s-a produs la meciul cu Dinamo (1-0), de la București, pe care UTA l-a câștigat la sfârșitul lui septembrie, chiar înaintea de pauza destinată echipelor naționale. Laszlo Balint a reușit să-și capaciteze foarte bine echipa pe parcursul celor două săptămâni, astfel că alb-roșii au mai legat încă patru rezultate pozitive: două egaluri, cu Clinceni (0-0) și Hermannstadt (1-1), și două victorii, cu Chindia (1-0) și la Botoșani (3-2).

Mediaș s-a scos cu CFR Cluj

Alături de Viitorul și FCSB, UTA este cea mai în formă echipă din Liga 1 la ora actuală, dar nu același lucru se poate spune și despre Gaz Metan. Echipa din Mediaș vine, într-adevăr după un rezultat excelent, victoria cu 2-1 pe terenul campioanei CFR Cluj, obținută și ea în condiții speciale de arbitraj.

Înainte de acest succes, seria transilvăvenilor era de-a dreptul groaznică. În precedentele 18 partide de Liga 1, Gazul câștigase doar de două ori și mai obținuse patru egaluri. E drept, victoriile au fost înregistrate în actualul sezon, 2-0 acasă, cu FC Argeș, și 4-1 la Iași, pentru că în rest, doar Hemannstadt (1-1) a mai pierdut puncte contra Mediașului în acest sezon.

Tocmai pentru că cele 12 înfrângeri pe care Mediaș le-a înregistrat în precedentele 19 meciuri oficiale indică un soi de obicei, iar UTA arată din nou organizarea din toamna trecută, o victorie a arădenilor este probabilă. Prețul consistent plătit de casele de pariuri ar trebui să fie și el un element de luat în calcul.

KEY POINTS:

  • UTA este neînfrântă în precedentele cinci jocuri din Liga 1 și a obținut cele victorii în acest interval. Golaverajul în această perioadă este de 6-3, arădenii neprimind gol în trei dintre cele cinci meciuri
  • Gazdele au marcat în opt din cele zece etape de campionat disputate până în prezent. Celelalte două dăți sunt remize albe, 0-0, cu Clinceni și Voluntari acasă
  • Gaz Metan a obținut etapa trecută prima victorie după șase meciuri. În acest interval, a suferit patru înfrângeri și a izbutit un egal.
  • Oaspeții au trei înfrângeri și două succese în cele cinci deplasări din Liga 1 pe care le-au efectuat în această stagiune (golaveraj 7-7 în intervalul cu pricina)
  • Gazdele au a patra apărare din campionat (și cea mai bună în meciurile de pe teren propriu), cu doar opt goluri primite pe meci (doar trei acasă)