Meniu

15 Mai, la 21:30. E Craiova capabilă s-o încurce iar pe CFR?

Odată o luptă în 3, cursa pentru titlu în Liga 1 se rezumă acum la două echipe: CFR Cluj și FCSB. Arbitru de gală e însă Universitatea Craiova, cea care a obținut rezultate excelente împotriva celor două în acest play-off. Oltenii se luptă acum pentru rămânerea pe locul 3, astfel că punctele sunt importante, o motivație în plus s-o încurce pe rivala din Cluj.

Fotbalul jucat în primul eșalon al României nu este cu siguranță cel mai spectaculos, dar suspansul este menținut măcar până spre final. Dacă în stagiunea precedentă Universitatea Craiova a fost lider până în ultima etapă, când a fost detronată de CFR Cluj, formația olteană joacă acum rolul arbitrului direct interesat.

Doar Clinceni e sub Craiova

Dacă luăm în considerare doar meciurile din play-off, Universitatea Craiova se clasează pe locul 5, după ce în 7 meciuri a obținut doar 8 puncte. Interesant este că 6 dintre acestea au venit chiar în urma victoriilor cu cele două candidate la titlu. Pe CFR a bătut-o chiar la Cluj, un 2-1 obținut cu o săptămână înainte de Paște grație golului de pe final al lui Tudorie. În schimb, cu FCSB a fost chiar mai ușor, acel 2-0 obținut grație golurilor lui Cicâldău și Nistor nefiind în pericol nici când Universitatea a rămas în 10 oameni.

Totuși, înfrângerile cu Sepsi (0-2) și Botoșani (2-3) și remizele cu aceleași echipe au băgat-o pe Craiova în fibrilații. Oltenii sunt acum la doar un punct în fața formației din Sfântu Gheorghe și poate avea probleme în privința calificării în cupele europene. E adevărat, Universitatea are și varianta Cupei României, acolo unde a ajuns în finala cu Astra Giurgiu, dar ar fi o lovitură de imagine să fie scoasă de pe podium de către Sepsi.

CFR merge din inerție

Campioana ultimilor 3 ani nu mai arată deloc acea siguranță care băga spaima în adversare și nu pare doar că a obosit, ci și că a pierdut busola. Chiar dacă folosește o partitură care mustește a experiență, cu jucători precum Deac, Chipciu, Camora, Arlauskis sau Vinicius, CFR nu convinge deloc în ultima vreme.

În ultima etapă, feroviarii au fost învinși cu 1-0 de către Sepsi și inclusiv Edi Iordănescu a declarat la final că dacă ar fi obținut un punct, rezultatul ar fi fost norocos. Totuși, alături de Sepsi, CFR este echipa care a produs cele mai multe puncte în acest play-off, 13. Însă acestea au venit în special grație victoriilor cu Academica Clinceni (3-0 și 1-0), Botoșani (2-0) și Sepsi (1-0). Cu FCSB, campioana a obținut un punct norocos după un gol marcat pe final din cauza gazonului deficitar de la Giurgiu.

În concluzie, acest meci nu are o favorită clară, dar faptul că Universitatea a ajuns cu cuțitul la os va insufla ceva ambiție în elevii lui Ouzounidis. De asemenea, CFR pare să fie în total dezechilibru la acest moment și craiovenii pot profita. Cota pentru 1X, în jur de 1.65, este destul de bună pentru conjunctura dată.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 12 meciuri pe care le-a jucat acasă, Craiova a pierdut o singură dată, perioadă în care a strâns și 6 victorii;
  • Cu 11 goluri primite în cele 18 meciuri disputate acasă în campionat, Craiova are al doilea cel mai bun palmares din Liga 1 din acest punct de vedere;
  • Universitatea are un palmares foarte bun contra formațiilor din Top 4, contra cărora a pierdut doar de două ori în 10 jocuri;
  • CFR a pierdut multe puncte în ultima vreme. A pierdut două partide din ultimele 5, perioadă în care a mai făcut și un egal;
  • Ambele echipe s-au întâlnit de 3 ori până acum, cei de la Craiova scăpând fără înfrângere de fiecare dată, două dintre acestea fiind egaluri.