Meniu

Universitatea Craiova – Academica Clinceni

Continuă oltenii marșul triumfal prin Liga 1?

Craiova primește vineri vizita celor de la Academica Clinceni, o formație care uită să marcheze în multe din meciurile acestui campionat. Cu o serie de șapte victorii consecutive în tot atâtea etape, Universitatea este mare favorită la duelul de pe “Ion Oblemenco” și e posibil să facă asta fără gol primit.

Pentru Universitatea Craiova, sezonul trecut a fost o reală sărbătoare până la final. În ultima etapă, atunci când toată suflarea oltenească aștepta primul titlu după 28 de ani, CFR Cluj a făcut ce știe mai bine și, după un joc exact și cinic, a reușit să-și învingă rivala chiar pe terenul acesteia.

Oltenii i-au pierdut pe cei mai buni atacanți

Cristiano Bergodi susține că a avut mari probleme pe parcursul scurtei vacanțe tocmai din acest motiv. Mai exact, italianul susține că propriii elevi erau dărâmați din punct de vedere mental și că a fost nevoie de numeroase discuții menite să elimine din starea de șoc.

Din câte se vede, i-a și ieșit, pentru că formația sa a început cum nu se putea mai bine. Are șapte victorii după tot atâtea etape și a obținut în ultima etapă un succes important, pe terenul lui Dinamo (1-0). Fără să strălucescă, succesul cu pricina poate să cântărească mai mult decât valoarea celor trei puncte obținute, asta și pentru că s-a făcut într-un moment greu.

De partea cealaltă, Clinceni tocmai a pierdut cu FCSB un meci pe care reușise să-l ducă tot fără gol primit până în ultimele minute. În ultimele cinci jocuri, ilfovenii au făcut de trei ori 0-0, astfel că singurele goluri au venit într-o dispută cu Gaz Metan (2-0).

Incapacitatea ofensivă nu îi va ajuta deloc în fața Craiovei, însă exactitatea în defensivă poate fi o armă excelentă. Asta în special din cauza celor două guri de foc pe care Bergodi le-a pierdut: Koljic și Mihăilă. Primul a suferit o fractură de peroneu, în timp ce aripa dreaptă a fost transferat de Parma.

În atare condiții, ne așteptăm la o nouă victorie economicoasă a gazdelor, eventual chiar fără gol primit, pentru că e greu să vedem am rezultat decât un succes al Craiovei.

KEY POINTS:

  • Academica Clinceni are o singură victorie în ultimele zece meciuri, din care a pierdut cinci (golaveraj 6-12)
  • În patru din precedentele cinci partide, ilfovenii nu au marcat, dar au obținut trei egaluri și o victorie
  • Craiova a câștigat singurul meci direct disputat în Oltenia,3-2 în sezonul regular trecut
  • În meciurile de acasă, trupa lui Bergodi a câștigat de trei ori, două dintre victorii venind fără gol primit
  • Vicecampioana a început în mare viteză campionatul și a câștigat primele șapte meciuri consecutiv