Meniu

23 Ianuarie. Viitorul și Craiova fac un nou meci cu goluri puține.

ÎȘI RESPECTĂ CRAIOVA STATUTUL DE ECHIPĂ ÎNCHISĂ?

Universitatea Craiova s-a metamorfozat de când a început să conteze cu adevărat în lupta pentru titlu, dar asta a însemnat că a îmbrățișat jocul la rezultat în detrimentul spectacolului. Viitorul nu este nici ea cea mai deschisă echipă în meciurile din deplasare în acest sezon, astfel că ne așteptăm ca pe “Ion Oblemenco” să avem parte de un meci cu puține goluri.

Este ciudat că un meci care înainte promitea o sumedenie de goluri și de fază de poartă a ajuns să fie în atenția noastră fix pentru un deznodământ antonim, dar cam asta este realitatea Ligii 1 în varianta 2020/21. Ultimele cinci meciuri directe oficiale între Universitatea Craiova și Viitorul au intrat toate în zona pariului GG3+, iar sezonul trecut lucrurile au trecut chiar la nivelul “4+” sau “5+”, dar în acest moment acest lucru pare greu de crezut.

Craiova nu mai iubește casa

Universitatea și-a schimbat abordarea odată cu venirea lui Cristiano Bergodi, care a reușit să calibreze o apărare aflată deseori în degringoladă. Astfel, rezultatele craiovenilor nu mai depindeau în permanență de fertilitatea atacului și s-au putut câștiga meciuri și la limită.

Problemele au apărut însă când golgheterul Elvir Koljic s-a accidentat în etapa a 6-a, iar oltenii nu au reușit să-i găsească bosniacului un înlocuitor pe măsură. Ivan Mamut, croatul adus să joace drept vârf de careu, este un tip care impune respect prin fizic, dar mingea nu îi este foarte bună prietenă, astfel că realizările sale în materie de goluri sunt inexistente în Liga 1.

De altfel, “gaura” pe care Universitatea o are în atac s-a văzut foarte clar în ultimele meciuri pe care echipa antrenată acum de Corneliu Papură le-a disputat pe “Ion Oblemenco”. Din 5 jocuri, oltenii au câștigat patru puncte, iar în atac au nimerit poarta doar într-o partidă, 3-1 cu Gaz Metan. FCSB (0-2), Clinceni (0-1) și Chindia (0-1) au învins fără să primească gol, în timp ce Sepsi a scăpat cu un egal alb (0-0).

Viitorul nu mai joacă la “peste 2,5”

Paradigma s-a schimbat și la Viitorul, care resimte absența lui Gică Hagi de pe bancă. “Regele”, adeptul unui fotbal ofensiv, combinativ, a renunțat la conducerea tehnică a echipei la finalul sezonului trecut, iar în acest campionat, nici Ruben de la Barrera, nici Mircea Rednic nu au reușit să redreseze în plan ofensiv echipa.

Mai ales în deplasare, echipa din Dobrogea arată destul de rău, media golurilor fiind una din cele mai mici din Liga 1. De altfel, dacă nu punem la socoteală meciul cu Poli Iași, câștigat la “masa verde”, Viitorul are un singur meci de “peste 2,5 goluri”, înfrângerea cu FCSB (0-3). În rest, doar jocuri cu maximum două reușite și un golaveraj de 4-4 în celelalte 6 partide.

Din aceste motive, Universitatea – Viitorul pare un meci clar de “sub 2,5 goluri”, mai ales că și cota este una destul de generoasă pentru un meci cu un asemenea istoric.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 meciuri ale Universității au fost toate “sub 2,5” și au au adus, în medie, un gol pe meci;
  • Craiova a făcut câștigător pariul “sub 2,5 goluri” în 5 din precedentele 6 meciuri pe care le-a jucat pe propriul teren;
  • Constănțenii au marcat un singur gol în precedentele 4 deplasări din campionat, perioadă în care un golaveraj de 1-3);
  • Ultimele 6 deplasări din Liga 1 ale Viitorului au venit cu un total al golurilor de maxim două (victoria la “masa verde” cu Poli Iași nu e luată în considerare);
  • Meciurile din deplasare ale Viitorului au a doua cea mai mică medie a golurilor din Liga 1 (1,63), după cele ale Chindiei.