Meniu

17 Iunie, la 16:00. Spectacol total în Ucraina - Macedonia

După cele 4 goluri din Austria - Macedonia (3-1), fanii de pe Arena Națională așteaptă un nou duel cu multe goluri în confruntarea din Grupa C dintre Ucraina și Macedonia de Nord. Ambele echipe au debutat cu înfrângeri, dar jocul a fost diferit - Ucraina a înfruntat mult mai puternica Olanda și reușisă să egaleze la 2, însă Dumfries a adus și golul 3 în tabara portocalie. Macedonia în schimb a fost dominată autoritar de Austria și doar golul de cascadorii râsului încasat de austrieci i-a făcut să nu piardă la scor de neprezentare. Totuși, ambițiile sunt mari pentru această partidă de ambele părți - ambele au mare nevoie de victorie, căci alt rezultat ar fi aproape sinonim cu eliminarea încă din faza grupelor. Chiar dacă pentru Macedonia asta nu ar fi o mare dezamăgire, ambițioasa echipă care a învins în Germania nu se va prezenta la meci doar pentru a face figurație.

Ucrainienii, învinși dar cu dovadă de putere!

Ucraina este de ani buni o echipă în continuă creștere. Cu o echipă sudată în jurul celor două puteri locale, Dynamo Kiev și Shakthar, Ucraina a impresionat în drumul către Euro unde a terminat pe primul loc o grupă din care au mai făcut parte Portugalia și Serbia după 6 victorii și două egaluri în 8 meciuri. Nici în Liga Națiunilor echipa nu a arătat deloc rău, dar a fost nemeritat retrogradat la masa verde după înfrângere 0-3 cu Elveția din cauza cazurilor de Covid. Totuși, pe teren, Ucraina a reușit să treacă de Spania și Elveția (pe teren propriu), plus să scoată un egal cu Germania. Trădată deseori de defensivă, Ucraina a compensat acest minus prin forța ofensivă deosebită.

Și în debutul calificărilor pentru Mondial, ucrainienii au obținut un egal pe terenul Franței, ca apoi însă să bifeze tot două rezultate de 1-1, acasă, cu Finlanda și Kazakhstan. Același rezultat l-a indicat tabela și în amicalul cu Bahrain. Aceste probleme defensive s-au văzut din plin în primul meci cu Olanda, când cele două goluri înscrise de Yarmolenko și Yaremchuck nu au fost suficiente pentru ca ucrainenii să vină cu măcar un punct de pe Johan Cruijjff Arena. Dacă în meciul cu Macedonia echipa nu ar trebui să aibe probleme să înscrie, este posibil ca apărarea să gafeze din nou și să îi permită experimentatului Gorav Pandev să mai bifeze un gol în tricoul naționalei.

Ce ași mai are Macedonia în mânecă?

La fel ca și Ucraina, Macedonia este o echipă bătăioasă, capabilă de multe ori să găsească drumul spre gol, dar care are dificultăți uriașe în a ține poarta închisă chiar și contra unor adversare modeste.

În drumul către Euro, Macedonia a reușit să încheie pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Polonia, Austria, Slovenia sau Israel. Deși a avut doar două meciuri în care nu a primit gol (din 10 partide), tot atâtea s-au încheiat și fără ca Pandev&co să nu puncteze măcar o dată. Și în grupa de Liga Națiunilor golurile au curs la ambele porți, iar 5 din cele 6 meciuri au bifat pariul GG, inclusiv un 3-3 cu Estonia. În 2021 echipa a impresionat cu victoria 2-1 din Germania, dar au fost aproape să plece cu puncte și de la București (2-3 cu România, după ce I. Hagi a marcat în minutul 86). Așadar, ultimele două amintiri ale Macedoniei de pe Arena Națională nu sunt tocmai fericite. Este impresionantă însă performanța Macedoniei de a marca în 16 din ultimele 17 meciuri, astfel că sunt șanse mari să vedem minim un gol și în poarta Ucrainei.


Pentru acest meci, cota de 2.12 la pariul Ambele marchează pare alegerea inspirată, căci vedem două echipe ofensive, ce au nevoie de victorie, dar cu multe goluri în apărare. Nu trecem cu vederea nici alternativele GG3+ la 2.75 sau 1&3+ (Ucraina câștigă și minim 3 goluri în meci) la 3.15.

PUNCTE CHEIE:

  • 6 din ultimele 8 meciuri ale Ucrainei au adus goluri la ambele porți (nu considerăm meciul pierdut la masa verde cu Elveția);
  • Ucraina are doar 3 meciuri din ultimele 16 în care nu a primit gol, inclusiv de la adversari precum Bahrain, Kazakhstan, Finlanda sau Serbia;
  • Ucraina a marcat în 21 din ultimele 23 de meciuri jucate pe teren;
  • Și în cazul Macedoniei, 4 din ultimele 6 au meciuri au consemnat câștigător pariul GG;
  • Macedonia are un singur meci din ultimele 17 în care nu a marcat, deși a întâlnit adversare precum Austria, Germania, Israel sau România;
  • Macedonia are însă clar și probleme defensive, cu goluri primite de la Armenia, Estonia (3 într-un singur meci), Georgia sau Kosovo.