Meniu

12 Ianuarie. Craiova și Sepsi oferă al 11-lea 0-0 al sezonului

REUȘESC CRAIOVA ȘI SEPSI UN NOU MECI DIN CATEGORIA “SUB”?

Liga 1 intră azi oficial în a doua parte a sezonului regulat, iar acest moment este marcat cu un meci deosebit de interesant care se va juca la Craiova între Universitatea și Sepsi. Echipa din Sfântu Gheorghe flirtează de ceva vreme cu ideea de cupe europene, dar încă nu a avut puterea să facă pasul decisiv, iar întâlnirea de pe “Ion Oblemenco” poate fi relevantă în acest sens.

Începutul de campionat ca din pușcă al oltenilor provocase fel și fel de visuri pentru fanii alb-albaștrilor, care credeau că după ce au ratat titlul în ultima etapă a sezonului trecut, în 2020/21 lucrurile nu vor mai fi lăsate la voia întâmplării. Totuși, după șapte victorii la rând, echipa antrenată atunci de Cristiano Bergodi a început să respire tot mai greu, astfel că au apărut și înfrângerile.

Fără Koljic, viața e grea ca un Mamut

Universitatea a fost eliminată încă din primul tur preliminar la care a participat din Europa League de surpriza Lokomotiv Tbilisi (1-2), care a trecut de olteni fără drept de apel. Meciul din Georgia a venit chiar după prima etapă de campionat, pe care Craiova o câștigase la Sfântu Gheorghe cu Sepsi (1-0). Ratarea unui parcurs european prelungit le-a permis alb-albaștrilor să se concentreze pe campionat și asta au și făcut până au fost decalibrați de accidentarea celui mai important jucător al lor, Elvir Koljic.

Marcator a 6 goluri în primele cinci etape, bosniacul a suferit o fractura de peroneu care îl va ține pe bară până în primăvară. În absența sa, chiar dacă a fost adus uriașul croat Ivan Mamut, lucrurile nu au mai decurs la fel. Așa s-a și ajuns ca în cele opt etape care s-au jucat după seria de 7 victorii consecutive, Craiova să nu marcheze în cinci dintre ele! Din acestea, două au fost remize albe, cu CFR Cluj și Botoșani, iar celelalte înfrângeri, toate trei acasă: 0-1 cu Clinceni și Chindia și 0-2 cu FCSB.

Sepsi a pierdut o dată în 14 etape

Marți seara, pe “Oblemenco” vine unul din adversarii de top din plutonul urmăritor al Ligii 1, Sepsi. Echipa lui Leo Grozavu este într-o formă...grozavă. Și spunem asta pentru că în afara confruntării directe cu Universitatea din prima etapă, roș-albii nu au mai pierdut decât o singură dată, la sfârșitul lui octombrie, când Clinceni a reușit să câștige acasă cu 2-0.

În rest, Sepsi a obținut șase egaluri, din care trei între etapele 2 și 4: 0-0 cu CFR Cluj, 2-2 cu Astra și 1-1 cu Viitorul. În afara acestora, practic în ultimele 11 etape, echipa din Sfântu Gheorghe a strâns șapte victorii și trei remize. Cele mai importante rezultate sunt, cu siguranță, acel 1-1 smuls în deplasarea de la FCSB, acolo de unde nicio echipă nu a reușit să plece cu altceva decât cu coada între picioare, dar și victoriile cu UTA (3-0), Chindia (2-1) și Dinamo (2-0).

Meciul de marți seară se anunță a fi totuși unul mai închis decât și-ar dori Sepsi, asta pentru că defensiva Craiovei este printre cele mai bune din Liga 1. Tocmai de aceea, ne așteptăm ca oltenii să prefere un deznodământ care să nu implice goluri luate de ei, chiar dacă asta ar însemna și un rezultat de egalitate. De aceea, pronosticul nostru este “sub 2,5 goluri”, însă nici “X2” nu ar fi de neglijat, chiar dacă implică mai mult risc.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele nouă confruntări directe între cele două s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă (șapte dintre ele au fost 1-0);
  • Sepsi nu a câștigat niciun joc cu echipele din Top 5 al Ligii 1, toate cele patru confruntări încadrându-se în pariul “sub 2,5 goluri”;
  • Ardelenii au încasat doar două goluri în cele opt reprize secunde jucate în deplasare în acest sezon din totalul de opt primite în aceste meciuri (golaveraj total de 14-8)
  • Cinci dintre cele șapte meciuri pe care Craiova le-a disputat pe “Ion Oblemenco” în sezonul actual au bifat câștigătoare pariurile “sub 2,5 goluri” și “NGG”;
  • Doar o treime din jocurile pe care oltenii le-au disputat în Liga 1 în actuala stagiune s-au terminat cu minium trei goluri marcate;