Meniu

21 Mai. Toulouse câștigă fără drept de apel cu Grenoble

Weekendul acesta, Ligue 1 își va decide toate cele 3 echipe retrogradate. Dacă Dijon și Nimes și-au luat deja biletele pentru o călătorie la subsol, Nantes, Lorient, Brest, Strasbourg, Bordeaux și Nimes tremură de frica locului 18. În același timp, Toulouse și Grenoble se bat pentru un loc în finala barajului de promovare, iar favorită e echipa gazdă.

Fotbalul francez nu e cu siguranță cel mai spectaculos din Europa, dar echilibrul și caracterul imprevizibil Toulouse – Grenoble nu pare să facă parte din aceeași categorie, mai ales că discrepanța între cifrele fiecăreia este uluitoare.

Câștigă doar gazdele

Interesant este că Toulouse poate reveni după un an în Ligue 1 în special datorită jocurilor de acasă. Trupa lui Patrice Garande a obținut 13 victorii în cele 19 meciuri jucate pe propriul teren, în timp ce în deplasare a strâns doar 7 succese. Din păcate, Toulouse a pierdut promovarea directă după ce, în ultimele două etape, a remizat în meciurile cu codașelePau (2-2) și Dunkerque (3-3), primul dintre acestea acasă.

Grenoble este și ea la doi pași de fericire, după un parcurs recent care i-a adus din Ligue 1 în faliment. În 2011, formația alb-albastră a fost lichidată din cauza datoriilor și a trebuit să înceapă de la baza piramidei fotbalului francez, dar iat-o astăzi din nou la porțile performanței. În acest sezon, Grenoble a început bine și în prima parte a fost chiar pe primul loc. Între timp, performanțele au mai scăzut, astfel că începând din etapa a 25-a, formația de la baza Alpilor nu s-a mai despărțit de locul 4.

Interesant este că în toate cele 8 confruntări directe între cele două echipe, oaspeții nu au câștigat niciodată, iar ultimele 7 au fost tot timpul câștigate de gazde. Ne bazăm pe acest lucru și acum, iar cota de aproape 2.00 pentru '1 solist' pare mulțumitoare.

PUNCTE CHEIE:

  • Toulouse are 14 meciuri la rând fără înfrângere pe teren propriu, din care 12 sunt victorii. În precedentele 12 jocuri acasă, a câștigat de 11 ori;
  • Din primele 6 echipe ale campionatului, doar campioana Ligue 2, Troyes, a putut să scoată un egal cu Toulouse. Echipa gazdă de vineri are un golaveraj de 9-3 în cele 5 partide;
  • Grenoble a pierdut toate cele 4 meciuri jucate în deplasare la echipele din Top 5 al Ligue 2. În acest timp, oaspeții au strâns un golaveraj de 1-10;
  • Formația oaspete are două egaluri și două înfrângeri în precedentele 4 jocuri pe care le-a jucat în deplasare;
  • Toate cele 4 confruntări directe desfășurate la Toulouse s-au terminat cu victoria gazdelor. Golaverajul obținut în acest timp e impresionant: 10-0!