Meniu

Tottenham Hotspur – LASK Linz

Rezistă austriecii în fața colosului antrenat de Mourinho?

Tottenham e încă în căutări, după un start de sezon oscilant. Ofensiva lui Mourinho a mers perfect însă până acum, iar revenirea lui Gareth Bale va contribui la spectacolul pe care duo-ul Kane – Son obișnuia să îl ofere. LASK e un sparring partner bun, mai ales că austriecii sunt genul de echipă care pot înscrie în repetate rânduri.

Finalistă a Ligii Campionilor în 2019, Spurs a avut un ultim sezon de coșmar și a prins cu oarecare noroc un loc de cupă europeană în acest sezon. Aventura în Liga Europa a englezilor nu a fost cea mai lină până acum, dar același lucru se poate spune și despre evoluțiile din Premier League.

Au tremurat în Bulgaria, au fost pedepsiți de Lanzini

Tottenham a început sezonul cu o înfrângere, 0-1 acasă cu Everton. Aceea avea să rămână și singura, cel puțin până la acest moment, deoarece echipa lui Jose Mourinho a înlănțuit opt meciuri fără eșec. De remarcat victoria cu 6-1 de pe Old Trafford, cu Manchester United, dar și demonstrația de forță etalată cu Maccabi Haifa (7-2).

La capătul celălalt al emoțiilor stă însă chiar meciul din ultima etapă. Spurs a condus pe West Ham cu 3-0 și nimic nu părea să o mai oprească. Rivalii londonezi au revenit însă, iar Manuel Lanzini a egalat în prelungiri cu un șut de generic. Tottenham a mai fost la un pas de o nefăcută în primul tur preliminar jucat, în Bulgaria. Englezii au întors meciul cu Lokomotiv Plovdiv grație a două goluri marcate în ultimele zece minute și acelea după ce gazdele rămăseseră în nouă oameni, scăpând astfel de o mare rușine.

De partea cealaltă, Linz are și ea parte de evoluții la limita constanței. LASK a pierdut un singur meci, în deplasarea de la Viena cu Rapid (0-3), în timp ce în Europa League cu un golaveraj fabulos după meciurile preliminare cu Dun. Streda (7-0) și Sporting Lisabona (4-1).

În atare condiții, victoria lui Tottenham pare greu de evitat, însă ar trebui să ne așteptăm de la o replică demnă din partea austriecilor, iar asta ar implica și marcarea unui gol.

KEY POINTS:

  • Tottenham a marcat 16 goluri în ultimele trei apariții pe teren, primind în schimb șase
  • Precedentele opt partide ale englezilor s-au terminat GG, din care șase au fost GG3+ (golaverajul este de 28-12 pentru această perioadă, adică o medie de 5 goluri pe meci)
  • LASK a marcat în șapte din cele opt jocuri oficiale pe care le-a avut programate în acest sezon și are un golaveraj de 22-6
  • Austriecii furnizează rezultate contradictorii în deplasare. Succesul de la Lisabona cu Sporting (4-1) a fost anulat de eșecul usturător cu Rapid Viena (3-0)