Meniu

20 Decembrie. Tottenham pierde și cu Leicester

ÎȘI FACE TOTTENHAM REVENIREA CONTRA LUI LEICESTER?

Spurs a pierdut la mijlocul săptămânii șefia în Premier League, dar trebuie să aibă grijă ca să nu piardă total contactul cu liderul Liverpool. Pentru asta, o victorie cu Leicester este imperativă și, chiar dacă “vulpile” stau bine în clasament, nu s-au descurcat bine cu echipele care se apără compact. Astfel, un “1 solist” cu o așa cotă merită riscul.

Situația începe să se cristalizeze în Premier League, după un început mai tulbure în care favoritele s-au amestecat cu grupul pretendentelor. Liverpool și Tottenham par echipele care arată acum cel mai solid, urmate fiind de Chelsea și Man. City, în timp ce Man. United, Leicester și Southampton par să fie grupul responsabil cu surpriza.

Leicester prezintă sincope inexplicabile

Campioana din 2016 face din nou un sezon foarte bun și este din nou în top 4, ceea ce deja nu mai reprezintă o surpriză. Leicester nu are cel mai constant joc și a amestecat până acum rezultatele excelente cu surprizele negative, iar asta nu prea o ajută pentru căpătarea unui ritm.

Problemele apar pentru echipa lui Brendan Rodgers atunci când are în față un adversar care se apără agresiv și aglomerat, pentru că “vulpile” joacă excelent pe contraatac și au nevoie de spații. Liverpool le-a dat 3-0 când s-a închis, în timp ce Manchester City a pierdut cu 5-2 acasă când s-a aruncat la joc.

Leicester a mai strâns victorii frumoase, precum 1-0 la Arsenal, 4-1 la Leeds și 1-0 cu Wolves, dar a și pierdut puncte importante în meciuri cu 0-3 cu West Ham și 0-1 cu Aston Villa, ambele acasă sau 1-2 cu Fulham, tot acasă. În plus, etapa trecută Everton a câștigat și ea pe King Power Stadium, cu 2-0.

Mourinho își dopează psihic elevii

Tottenham nu vine nici ea după o săptămână bună. Duminică, s-a încurcat cu Crystal Palace (1-1), pentru ca la mijlocul săptămânii să piardă contra lui Liverpool (1-2) în derby-ul pentru șefia Premier League. La final, Jose Mourinho a mai oferit o mostră a artei sale psihologice. Acesta s-a dus și i-a transmis omologului Jurgen Klopp că echipa mai bună a pierdut, spre stupefacția neamțului care a încercat să explice că echipa sa a dominat autoritar la toate capitolele. “The Special One” a vrut însă să le transmită un mesaj subliminal elevilor săi - “Ați fost mai buni!” - ca un fel de consolare pentru efortul făcut în van din punctul de vedere al punctelor.

Așa a ajuns Tottenham ca dintr-o echipă care în toamna trecută era în jumătatea inferioară a clasamentului să se bată cu real succes pentru titlu. Mourinho nu a adus mulți jucători și a preferat să construiască pe scheletul construit de Mauricio Pochettino. Și bine a făcut, pentru că jucători precum Son Heung-min (11 goluri și patru pase decisive) sau Harry Kane (9 goluri și zece assisturi) sunt decisivi aproape meci de meci.

Tottenham are momentan cea mai bună apărare din Anglia și a câștigat meciuri importante: 2-0 cu Man. City, 6-1 la Manchester cu United, 5-2 la Southampton și 2-0 cu Arsenal. Învinsă doar în prima și ultima etapă de echipele din Liverpool, Spurs este favorită clară în fața lui Leicester.

Și, chiar dacă Jamie Vardy a marcat de 10 ori în acest sezon, iar membrii tripletei Barnes – Tielemans – Maddison au câte trei goluri înscrise, defensiva lui Hugo Lloris poate să facă față. Ne așteptăm la un închis, în care Spurs să profite de spațiile lăsate de adversari și, astfel, să împlinească pronosticul de “1 solist”.

PUNCTE CHEIE:

  • Tottenham are șase victorii la rând în meciurile disputate pe propriul teren, iar golaverajul e unul grozav: 15-1!
  • În ultimele două jocuri disputate pe propriul teren, echipa lui Mourinho a trecut și de Manchester City, și de Arsenal fără să primească gol;
  • Leicester a câștigat un singur meci din ultimele patru deplasări, 2-1 pe terenul codașei Sheffield United. În acest timp a strâns un golaveraj de 5-8;
  • În precedentele cinci jocuri din Premier League, “vulpile” au pierdut de trei ori, cu Liverpool, Everton și Fulham;
  • Spurs a câștigat ultimele trei directe jucate pe propriul teren, iar golaverajul în acest interval e 11-5;