Meniu

13 Ianuarie: Revine Tottenham cu o victorie clară?

REUȘEȘTE TOTTTENHAM SĂ ÎNTOARCĂ SOARTA SEZONULUI CU FULHAM?

La Tottenham miroase a criză, dar nu putea veni un meci mai potrivit pentru ca echipa lui Mourinho să-și revină decât cel cu Fulham. Alb-negrii trec printr-o perioadă delicată și ei, iar faptul că reprezintă un rival local va crea, probabil, un grad ridicat de emulație, astfel că ne așteptăm la un meci în care Spurs să revină la nivelul defensiv care a consacrat-o și să nu ia gol.

Cât de repede se schimbă lucrurile în fotbal! Tottenham este exemplul perfect pentru asta, deoarece în urmă cu mai puțin de o lună era creditată cu șanse mari la titlu după o serie excelentă de 11 meciuri fără înfrângere. Două săptămâni mai târziu și lumea vorbește deja de felul în care tacticile lui Jose Mourinho au afectat întreaga echipă.

Fără victorie de la Sf. Nicolae

După înfrângerea din prima etapă (0-1 cu Everton), Spurs a arătat excelent în campionat. Cu acel joc solid pe apărare și extrem de reactiv pe contraatac grație vitezei lui Son și a jocului complet al lui Harry Kane, Tottenham reușise inclusiv să preia conducerea în clasament.

Victorii precum 6-1 cu Manchester United, 5-2 cu Southampton (ambele în deplasare) sau 2-0 cu Manchester City nu aveau cum să nu alimenteze fanteziile fanilor. Nici măcar duelurile londoneze cu Chelsea (0-0) și Arsenal (1-0) nu au dezamăgit, mai ales că au completat o serie de patru meciuri fără gol primit a fostei finaliste a Ligii Campionilor.

Dar a venit meciul cu Crystal Palace în care Tottenham a fost egalată în ultimele 10 minute, iar apoi cu Liverpool (1-2 pe Anfield) și Leicester (0-2 acasă) a pierdut ca lucrurile să revină la normal. Iar în ultima etapă, Wolves a reușit să profite și ea de forma mai puțin bună a londonezilor și au scos pe final un 1-1 grație golului marcat de Saiss, după ce Spurs conducea încă din minutul 1.

A fost al optulea gol pe care echipa lui Mourinho îl primește în campionat după minutul 80, reușite care au costat-o pe Tottenham nouă puncte!

E Fulham victimă sigură?

Înaintea meciului cu Fulham, un lucru e însă sigur pentru Tottenham: Mourinho nu a pierdut niciodată două meciuri consecutive pe teren propriu, astfel că înfrângerea cu Leicester ar trebui să servească drept argument în acest sens.

Totuși, Fulham este una din echipele în revenire din Anglia. Neînvinsă de patru etape în Premier League, după patru egaluri cu Liverpool (1-1), Brighton (0-0), Newcastle (1-1) și Southampton (1-1), echipa antrenată de Scott Parker a început să respire și să simtă ca are o șansă să se salveze. În acest moment, se află pe locul 18, la două puncte în spatele salvării, dar rezultatele recente îi dau oareșce speranțe.

E greu însă de crezut că modestul atac al vizitatorilor de miercuri va putea face față apărării de fier a lui Mourinho, mai ales că portughezul sigur vrea corabia redresată înainte de intrarea în 2021. Iar dacă lucrurile stau așa cum își propune antrenorul de 57 de ani, Tottenham va câștiga fără gol primit, lucru pe care și noi îl vedem foarte posibil.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci jocuri pe care Tottenham le-a jucat pe teren propriu s-au terminat NGG, patru dintre ele fiind victorii (golaveraj 10-2 în acest interval);
  • Trei din ultimele cinci jocuri disputate de Fulham s-au terminat fără ca londonezii să înscrie;
  • Fulham nu a marcat în șapte din cele 15 jocuri de Premier League pe care le-a disputat în acest sezon
  • Oaspeții au marcat două goluri în ultimele cinci etape, cele mai puține din cele 20 de echipeale Premier League.