Meniu

12 Mai. AC Milan câștigă cu 7-0 la Torino!

AC Milan poate reveni după 8 sezoane în Liga Campionilor, dar ultimele 3 etape sunt esențiale pentru echipa lui Stefano Pioli. ‘Diavolii’ se deplasează miercuri seara la Torino, acolo unde gazdele sunt mult mai relaxate după seria bună din ultima vreme, care le-a cam risipit temerile legate de retrogradare.

Finalul de sezon din Serie A este pe muchie de cuțit la vârf. Nu vorbim aici de titlu, care a fost deja acontat de Inter Milano, ci de cursa pentru Liga Campionilor, acolo unde 3 locuri sunt încă disponibile oricărei echipe clasate între locurile 2 și 6.

Torino e a treia peste linie

Sezonul actual a fost unul trăit cu puls 200 de suporterii lui Torino, dar lucrurile încep să se liniștească. Începând cu etapa a 7-a și terminând cu a 30-a, ‘taurii’ vișinii au pendulat între pozițiile 17 și 18, adică cele care sunt despărțite de cruda linie a retrogradării. Cârcotașii ar putea spune că a fost ca un dans la bara orizontală, dar acum nu mai contează, pentru că rezultatele recente ale echipei pregătite Davide Nicola au scos-o din acea zonă.

Până pe 13 februarie, Torino obținuse doar două succese în 22 de etape, dar ușor-ușor situația s-a schimbat. Lovită din plin și de coronavirus (de unde și restanța cu Lazio), trupa vișinie s-a reclădit din mers. Astfel, în ultimele 7 etape, gazdele de miercuri au mai pierdut o singură dată, 0-2 acasă cu Napoli. În acest timp, au strâns 3 victorii (3-1 cu Roma, 1-0 la Udinese și 1-0 cu Parma), dar și 3 egaluri, cel mai important fiind acel 2-2 cu rivala locală Juventus.

Rezistă Milan pe soclul Ligii?

Revenită în prim-planul fotbalului european după o perioadă de regăsire care a durat câțiva ani, AC Milan a părut că a obosit la un moment dat. Lider între etapele 4 și 21 și, apoi, pe locul 2 în intervalul rundelor 22-33 (cu o singură excepție), ‘diavolul’ milanez a căzut brusc pe 5. De vină au fost eșecurile consecutive cu Sassuolo (1-2) acasă și Lazio (0-3 pe Olimpico), dar situația s-a redresat.

Echipa lui Zlatan Ibrahimovic a câștigat cu Benevento (2-0), iar duminică seara i-a administrat o corecție de neuitat lui Juventus, 3-0 la Torino, în condițiile în care Kessie a ratat și un penalty. Meciul cu Torino este extrem de important pentru milanezi, care mai au de jucat acasă cu Cagliari și apoi finala pentru Ligă cu Atalanta. Echipa din Bergamo este actualmente pe locul 2, cu 72 de puncte, la egalitate cu Milan, în timp ce Napoli este la două lungimi în spate. După, Juventus vine la borna 69 pe poziția a cincea, în timp ce Lazio, cu un meci în minus, are 64 de puncte și poate emite pretenții într-o împrejurare fericită.

Tocmai pentru că Torino s-a mai relaxat, iar Milan este în focurile Ligii, ne așteptăm ca oaspeții să aibă un nivel de motivație mai ridicat. Din acest motiv, dar și pentru că vorbim de o echipă superioară, victoria rosonerilor este destul de probabilă. Cota de aproape 2.00 pentru ‘2 solist’ servește și ea drept motivație.

PUNCTE CHEIE:

  • Torino are 4 înfrângeri și un egal în cele 5 meciuri disputate acasă cu echipele din Top 6 în acest sezon. În acest interval, a primit mereu cel puțin două goluri, iar golaverajul este de 8-14;
  • În ultimele 4 meciuri, gazdele au o singură victorie, cu retrogradata Parma;
  • Torino nu a marcat în ultimele 3 confruntări directe cu AC Milan, două fiind câștigate de ‘diavoli’;
  • În 13 deplasări efectuate pe terenurile echipelor clasate de la locul 7 în jos, Milan are 11 victorii și un egal. Cu excepția înfrângerii de la Spezia, milanezii au marcat mereu cel puțin două goluri;
  • Echipa lui Pioli are 5 victorii și o înfrângere în precedentele 6 deplasări din Serie A, inclusiv una pe terenul lui Juventus în ultima etapă.