Meniu

05 Noiembrie 19:00. Rizespor, victimă sigură?

Alanyaspor are o serie de opt meciuri fără înfrângere în Superliga turcă, iar forma lor o plasează pe poziția a treia după 11 partide. Vineri se confruntă cu ultima clasată, Caykur Rizespor.

RIZESPOR

Gazdele, pe de altă parte, se află într-o formă slabă, adunând doar patru puncte din 33 posibile până acum în acest sezon, dar Rizespor a câștigat primul lor meci în urmă cu două săptămâni.

Prima victorie din acest sezon a lui Caykur Rizespor a venit într-o manieră dramatică, Selim Ay marcând în minutul 11 al prelungirilor pentru a obține o victorie cu 2-1 în fața lui Kasimpasa.

Ultima dată, însă, Rizespor a avut un test dificil împotriva actualului lider din Super Lig, Trabzonspor, și, deși a condus cu 1-0 datorită unui penalty transformat de Damjan Djokovic, nu a reușit să își păstreze avantajul și a pierdut cu 2-1.

Rizespor nu numai că a trebuit să aștepte nouă meciuri pentru prima victorie din acest sezon, dar a mai pierdut opt și a remizat un meci în această perioadă, ceea ce a făcut ca Rizespor să se afle la opt puncte de locul 16 și de locul de salvare.

Având în vedere poziția superioară a lui Alanyaspor în clasament, este puțin probabil ca Rizespor să obțină vreun punct vineri, lăsându-i poate la opt puncte în spatele locului 19, o distanță care va fi imposibil de recuperat chiar și în această etapă timpurie a sezonului.

Echipa

Rizespor va fi lipsit de Ronaldo Mendes din cauza unei accidentări la genunchi, dar Hamzaoglu nu mai are alte preocupări de selecție forțată când Tyler Boyd a revenit în echipa de meci după ce și-a ispășit suspendarea pentru un cartonaș roșu la începutul lunii octombrie.

Sebastian Holmen a început fiecare meci din Super Lig pentru Rizespor în acest sezon și o va face din nou vineri, făcând echipă cu Ay în mijlocul apărării.

Gazdele vor fi conduse de Joel Pohjanpalo, care va spera să adauge la cele două goluri pe care le-a marcat în acest sezon, ambele reușite în înfrângerea cu Galatasaray de luna trecută.

Posibila formație de start a lui Caykur Rizespor:
Akkan; Sertel, Ay, Ay, Holmen, Baiano; Djokovic, Sabo; Umar, Boldrin, Bolasie; Pohjanpalo.

ALANYASPOR

Vizitatorii sunt într-o formă excelentă, dar au fost opriți la un egal 2-2 de Goztepe, locul 18, la ultima deplasare, ceea ce i-a împiedicat să ajungă la trei victorii la rând.

Pe măsură ce meciul de duminică se apropia de final, echipa lui Bulent Korkmaz a fost la un pas de a suferi a treia înfrângere din acest sezon, dar Nemanja Milunovic a salvat un punct pentru Alanyaspor cu un minut înainte de final.

Alanyaspor se află în prezent la șase puncte în spatele liderului Trabzonspor, dar riscă să alunece pe locul opt dacă Super Lig rămâne strânsă în primele etape, astfel că nu-și poate permite să mai cedeze puncte în fața unor echipe amenințate cu retrogradarea.

În ciuda locului trei în campionat, Alanyaspor va trebui să își îmbunătățească performanțele defensive dacă vrea să rămână în cursa pentru un loc european la finalul sezonului, deoarece a primit 17 goluri în 11 meciuri, cele mai multe dintre toate echipele din primele opt.

După ce a păstrat patru meciuri fără gol în primele șase partide, echipa lui Korkmaz a ajuns la cinci meciuri fără a permite unui adversar să înscrie, primind opt goluri în acest interval.

Echipa

Korkmaz nu are nicio grijă de selecție înaintea meciului din această săptămână cu Rizespor, ceea ce înseamnă că poate alege aceeași echipă de start ca și în meciul precedent.

Primii patru jucători ai lui Alanyaspor nu s-au schimbat în șapte meciuri, iar Davidson, Emre Akbaba, Efecan Karaca și Famara Diedhiou vor începe vineri.

Alanyaspor posibila formație de start:
Kirintili; Bingol, Bingol, Milunovic, Mevlja, Juanfran; Gunes, Aksoy; Davidson, Akbaba, Karaca; Diedhiou