Meniu

6 Ianuarie. Câștigă PSG fără emoții?

REVINE PSG ÎN NOUL AN CU O VICTORIE SIGURĂ?

Paris Saint-Germain este pe locul 3 în Franța, lucru care l-a costat postul pe Thomas Tuchel, însă la casele de pariuri este favorită clară pentru câștigarea titlului. Primul meci al lui Mauricio Pochettino la cârma campioanei va fi deplasarea la Saint-Etienne, acolo unde e de așteptat ca tradiția victoriilor fără gol primit să continue.

Este pentru prima oară în ultimii ani când, la doi pași de jumătatea campionatului fiind, situația este atât de echilibrată la vârful Ligue 1. Lille, Lyon și chiar Marseille (care are două restanțe) se luptă alături de PSG pentru câștigarea trofeului suprem din Franța, conjunctură care va îngreuna serios misiunea multiplei campioane din ultimii ani.

Pochettino dă milităria jos din pod

Într-un lot plin de vedete așa cum e cel al lui PSG, orice antrenor are o misiune extrem de delicată. Să te impui și să-ți poți apropia jucători plătiți cu milioane de euro pe lună - Neymar câștigă 3.000.000 de euro net lunar – este, într-adevăr, o adevărată provocare.

Mauricio Pochettino e conștient de acest lucru și i-a luat tare pe jucători încă de la primul antrenament. Conform presei din Franța, acesta chiar le-a atras atenția fotbaliștilor săi să nu mai râdă și să se concentreze la exercițiile pe care le comandase, iar apoi și-a exprimat nemulțumirea și vizavi de viteza elevilor săi din timpul ședinței de pregătire. Avertismentul fusese lansat încă de la conferința de prezentare, când a oferit o declarație fără echivoc: “Jucătorii trebuie să arate că merite să poarte acest tricou. Avem un lot fantastic de jucători, dar ei sunt actorii principali și trebuie să arate pe teren că iubesc ceea ce fac. La Paris nu e îndeajuns să câștigi, trebuie să o faci cu stil”.

Chiar dacă nu a mai primit gol de trei meciuri, după 4-0 cu Strasbourg, 0-0 cu Lille și 2-0 cu Lorient, PSG a câștigat doar trei jocuri din ultimele șapte. În acest timp, campioana a pierdut de două ori, 0-1 acasă cu Lyon și 2-3 la Monaco, dar a și remizat surprinzător cu Bordeaux, 2-2 pe propriul teren.

Saint-Etienne e carne de tun în directe

Totuși, 2021 poate aduce o schimbare de atitudine în rândul jucătorilor parizieni, care trebuie să tragă tare pentru a își păstra coroana. Chiar dacă la casele de pariuri are o cotă de maximum 1,20 pentru câștigarea campionatului, Lille și Lyon au momentan un punct în plus, iar Marseille, care are două restanțe accesibile de jucat, poate veni la un punct în spatele lui PSG.

Meciul cu Saint-Etienne este o ocazie bună pentru jucătorii lui Pochettino să își arate colții încă de la startul cursei din acest an. Adversara de miercuri este o victimă tradițională a campioanei și, mai mult decât atât, nici nu prea reușește să marcheze în confruntările cu parizienii.

În acest sezon, Saint-Etienne are o prestație destul de palidă și se află abia pe locul 14. Chiar dacă nu au pierdut în precedentele șase meciuri, verzii au strâns în această perioadă cinci egaluri, cele mai importante fiind obținute cu Monaco (2-2) și Lille (1-1). Această suită de rezultate relativ bune a venit după o serie de șapte victorii consecutive, în patru dintre acestea nereușind nici măcar să marcheze.

În ciuda unor absențe precum Neymar, paredes, Bernat sau Kimpembe, PSG are un lot mult superior adversarei și este de așteptat ca jucătorii campioanei să tragă tare pentru a-l impresionat pe noul lor antrenor. Dacă luăm în considerare și istoricul confruntărilor directe, care este în mod evident în favoarea parizienilor, e destul de clar că Saint-Etienne va avea o misiune dificilă inclusiv să marcheze. În acest context, varianta plauzibilă de pariere pare “NGG”, însă și o victorie a oaspeților fără gol primit trebuie luată în considerare.

PUNCTE CHEIE:

  • Saint-Etienne nu a mai câștigat de șapte meciuri pe teren propriu, iar în această perioadă nu a reușit să marcheze în trei rânduri (golaveraj 4-10 în intervalul indicat);
  • Gazdele au marcat doar două goluri în primele reprize a precedentelor șapte meciuri jucate acasă în acest sezon, interval în care a înscris de șase ori în total;
  • PSG a marcat prima în precedentele zece deplasări efectuate în acest sezon;
  • Campioana Franței nu a primit gol în cinci din cele opt deplasări efectuate în acest sezon al Ligue 1, segment în care a strâns un golaveraj de 17-5;
  • PSG a câștigat cinci din ultimele șase confruntări directe jucate în deplasare, toate fără gol primit, perioadă în care golaverajul este 14-1!
  • Saint-Etienne a pierdut șapte din precedentele opt confruntări directe, șase dintre acestea la zero, iar golaverajul este unul catastrofal: 2-25!