Meniu

15.02 (22:15) Continuă Sporting marșul către titlu cu Pacos?

SE DESPRINDE SPORTING CU O VICTORIE ÎMPOTRIVA LUI PACOS?

Sporting Lisabona este liderul cumva surprinzător din Portugalia, dar ceea ce la început putea să fie doar o surpriză de moment se transformă pe săptămână ce trece în certitudine. ‘Leii’ au intrat în a doua parte a sezonului fără să fie învinși în campionat și au acum șansa de a se detașa la 10 puncte din principala urmăritoare, FC Porto, care a remizat sâmbătă cu rivala locală Boavista.

Pentru asta, însă, e nevoie de o victorie în fața unei alte revelații a sezonului, Pacos de Ferreira. Oaspeții de luni seară se află momentan pe locul 5, după cvartetul clasic format din Benfica, FC Porto, Sporting și Braga. Pacos e la doar 3 puncte de vicecampioana Benfica și la încă două, respectiv 3 de Braga și FC Porto. Pe ultimele două, roș-verzii le-au învins acasă, campioana fiind răpusă cu cu 2-3, în timp ce actualul loc 3 a pierdut cu 0-2.

Totuși, Sporting Lisabona pare a fi în acest moment testul cel mai dificil din Portugalia, linia de clasament nelăsând loc comentariilor. Până acum, liderul din Liga NOS a făcut doar 3 egaluri: 2-2 cu FC Porto, 2-2 cu Famalicao și 1-1 cu Rio Ave. În rest, victorii pe linie, inclusiv cu Benfica (2-0), Braga (1-0) sau chiar Pacos, pe care a învins-o în deplasarea din tur cu 2-0.

E de așteptat ca același deznodământ să se producă și acum, iar cota pe care ‘1 solist’ o are este destul de generoasă dată fiind conjunctura: 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • Sporting a câștigat ultimele 10 întâlniri directe (ultima oară chiar în decembrie, cu 3-0). Golaverajul acestor meciuri este 23-6), iar în ultimele 5 directe Sporting a primit un singur gol;
  • Sporting a câștigat 10 din ultimele 11 meciuri pe teren propriu. Singurul egal a venit atunci când echipa s-a confruntat cu efectele crizei Covid;
  • În campionat, Sporting a câștigat 14 din ultimele 17 meciuri jucate pe teren propriu (și a terminat de trei ori la egalitate);
  • Sporting are cea mai bună apărare (doar 10 goluri primite în 18 etape) și al doilea cel mai bun atac (cu 38 reușite);
  • Chiar dacă vine după un palmares pozitiv, Ferreira a pierdut ultimele deplasări la echipele de top - Sporting, Porto și Benfica).