Meniu

Sparta Praga – Lille OSC

Reușesc cehii surpriza contra favoriților din Franța în duelul liderilor?

Sparta Praga revine în grupele unei competiții europene după patru ani de absență. Adversară îi va fi Lille, cea care ocupă primul loc în Ligue 1, dar partida între cele două va fi extrem de interesantă datorită formelor excelente ale ambelor formații. Golurile par aproape o garanție, iar surpriza pe care mizăm este invincibilitatea gazdelor.

Au trecut destui ani de când Sparta Praga nu a mai pornit într-un sezon cu un asemenea aplomb. Șapte victorii din șapte, șapte dintre acestea în campionat, sunt rezultatele care vin ca un doping moral pentru gazdele de joi.

Lille s-a supărat pe granzii din Franța

La fel ca și Sparta, Lille a înregistrat și ea un început de sezon excelent în Franța. E adevărat, dacă luăm în considerare și diferența de nivel între Ligue 1 și campionatul Cehiei, cele cinci victorii și două egaluri ale liderului din Hexagon se pot compara cu performanța Spartei.

Oaspeții de joi seara s-au încurcat doar în fața lui Rennes (1-1), una din reprezentantele francezilor în Liga Campionilor, în timp ce al doilea egal a venit pe terenul lui Marseille (1-1), o altă participantă în această ediție a Champions League. În rest, cinci victorii din cinci, ultimele trei venind chiar fără să primească gol: cu Nantes (2-0) și Lens (4-0) acasă și în deplasare la Strasbourg (3-0).

La prima vedere, așa cum și bookmakerii au stabilit prin cotele oferite, liderul din Franța pornește drept favorit. Totuși, Sparta pare să fie într-o formă excelentă, e odihnită, după ce ultima etapă din Cehia s-a amânat, iar rezistența arătată în meciurile europene de acasă o recomandă pentru un rezultat important joi seara.

KEY POINTS:

  • Sparta are șapte victorii din tot atâtea meciuri oficiale în acest sezon și un golaveraj de 22-6 în acest interval (o medie de patru goluri pe meci)
  • Pe teren propriu, cehii au reușit să marcheze minimum două goluri în fiecare din cele trei partide, toate câștigate (golaveraj 7-2)
  • Cinci din cele șapte partide jucate de gazde în actuala stagiune s-au terminat cu pariul “GG3+” câștigător
  • Lille este liderul neînvins al campionatului francez, acolo unde a strâns cinci victorii și două egaluri (golaverajul pentru acest interval e de 13-2)
  • În meciurile disputate în deplasare, francezii au două victorii și un egal (la Marseille, 1-1), iar golaverajul este unul excelent: 5-1
  • Oaspeții au opt partide la rând fără victorie în Europa League, din care trei sunt înfrângeri, ultimul succes în această competiție datând din 2010
  • Sparta a pierdut doar un meci din ultimele 13 jucate acasă în Europa League. În acest interval, are opt victorii (șapte fără gol primit) și patru egaluri