Meniu

31 Mai, la 19:00. Face Spania U21 un nou meci bun în defensivă?

Spania este a doua favorită la câștigarea Europeanului U21, iar traseul din ultimii ani o îndreptățește să spere la păstrarea coroanei cucerită în 2019. Ibericii dau în sferturi peste Croația, o echipă care a ajuns cumva norocos în această fază și rămâne de văzut dacă ex-iugoslavii vor reuși să marcheze în poarta 'Furiei Roja'.

Campionatul European U21 de anul acesta a avut o dinamică neobișnuită. Faza grupelor s-a desfășurat în martie în Ungaria și Slovenia, în timp ce meciurile eliminatorii încep abia acum, la finalul lui mai.

Spania are 3 trofee din ultimele 5

În lotul Spaniei nu mai sunt vedetele din anii trecuți, când jucători precum Dani Olmo sau Fabian Ruiz străluceau, dar statutul de favorită nu a fost știrbit. În grupe, ibericii s-au împiedicat doar în al doilea meci, cel cu Italia (0-0). Slovenia a fost spulberată în meciul de deschidere (3-0), în timp ce Cehia și-a văzut și ea visurile năruite (2-0).

În același timp, Croația a trecut de faza grupelor cu doar 3 puncte. După ce a pierdut primul meci cu Portugalia (0-1), ex-iugoslavii au câștigat contra Elveției (3-2). În ultima partidă din grupe, croații se îndreptau spre eliminare, fiind conduși de Anglia cu 2-0, dar golul fantastic al lui Bradaric din minutul 90+4 a schimbat soarta grupei.

Pedigree-ul Spaniei va juca, probabil, un rol important. Cu 3 trofee din ultimele 5 turnee finale U21, ibericii știu cum să câștige și în general o fac cu stil. Pentru acest meci, NGG, la o cotă de 1.80, pare o variantă bună și este și pronosticul nostru.

PUNCTE CHEIE:

  • Spania nu a primit gol în ultimele 8 meciuri disputate, perioadă în care are un golaveraj de 16-0;
  • În preliminarii, ibericii au scos mingea din plasă o singură dată pe parcursul celor 10 meciuri, timp în care au acumulat un golaveraj de 20-1;
  • Croația nu a marcat în 4 din precedentele 5 confruntări directe cu Spania;
  • Ex-iugoslavii s-au calificat din grupă după ce au pierdut două din cele 3 meciuri, golul izbăvitor fiind înscris de Bradaric în minutul 94.