Meniu

02 Iulie, la 19:00. Nebunie totală în Spania - Elveția

În cadrul sferturilor de finală de la Euro, Spania va înfrunta Elveția la Sankt Petersburg, pentru o opoziție cu adevărat interesantă. Ambele echipe au în comun scenariul meciurilor din turul precedent: partide cu adevărat prolifice (3-3 în ambele cazuri), încheiate după prelungiri. Pentru acest meci, spaniolii par favoriți, dar rezultatul pare a fi imprevizibil după isprava elvețienilor din optimi. Ceea ce este sigur este că acest meci ar putea produce un rezultat cu goluri foarte mari.

Elveția a confirmat când avea nevoie

În faza grupelor, Elveția a lăsat impresia unei echipe mediocare, care nu prea poate concura cu echipele de top din Europa, așa cum a arătat înfrângerea cu Italia (3-0). Mai mult, echipa s-a chinuit cu adevărat și împotriva Țării Galilor, cedând remiza 1-1, deși era favorită la victorie în acest duel. După aceste 2 meciuri, echipa se afla într-o poziție nesigură, iar coechipierii lui Shaqiri erau obligați să câștige împotriva Turciei pentru a trece de faza grupelor.

Cu o prestație cu adevărat impresionantă (3-1 cu naționala semilunii), elvețienii și-au câștigat biletul pentru faza eliminatorie a turneului. Cu toate acestea, performanțele defensive ale echipei au fost destul de îngrijorătoare, deoarece echipa nu a realizat niciun meci fără gol primit în cursul fazei grupelor. În optimi, Elveția a oferit un meci minunat împotriva campioanei mondiale, realizând o adevărată ispravă după un joc nebun. Elvețienii au dat dovadă de o forță psihologică uriașă și au reușit să înscrie de 3 ori împotriva uneia dintre favoritele la câștigarea Euro, marcând ultimele două goluri după ce Franța întorsese scorul la 3-1 iar Rodriguez a ratat un penalty la scorul de 1-0 pentru elvețieni. În partea ofensivă, Elveția este cu adevărat impresionantă și se poate baza pe mai mulți jucători în formă, cum ar fi Seferovic sau Embolo.

Cu toate acestea, partea defensivă a echipei rămâne foarte fragilă, iar echipa a încasat deja 8 goluri după 4 meciuri disputate, primind câte 3 goluri atunci când a întâlnit echipe mai puternice - Franța și Italia. În consecință, elvețienii sunt obișnuiți cu jocuri prolifice în ultima vreme, iar acest meci împotriva Spaniei va urma probabil aceeași dinamică.

Și Spania a călcat la timp accelerația

Ce călătorie a făcut Spania de la începutul Euro! Spaniolii au început cu o remiză deosebit de plictisitoare împotriva Suediei (0-0), după un meci în care echipa s-a chinuit să își creeze ocazii. În cursul celei de-a doua zile, echipa nu a realizat o prestație mult mai bună, și a remizat 1-1 cu Polonia deși a dominat partida. După aceste 2 meciuri, partea ofensivă a Spaniei a fost destul de îngrijorătoare, deoarece echipa a marcat un singur gol împotriva unor adversari inferiori, în timp ce apărarea a fost cu adevărat solidă.

Totuși, aceste constatări s-au schimbat odată cu ultimele două meciuri. Împotriva Slovaciei, coechipierii lui Busquets au realizat o performanță ofensivă impresionantă, cu o victorie ușoară cu 5-0, ceea ce a amintit de Spania din meciul cu Germania din Liga Națiunilor. În optimi, Spania a produs un meci uimitor împotriva Croației, încheiat cu 8 goluri marcate, un record ce data din 1960, după un scenariu nebunesc. Spaniolii s-au impus cu 5-3 în fața ultimei finaliste a CM, realizând o altă performanță impresionantă în plan ofensiv.

Cu toate acestea, primirea a 3 goluri în fața coechipierilor lui Modric este un record negativ îngrijorător, iar această performanță a demonstrat limitele defensivei spaniole atunci când nivelul adversarilor crește. După 7 meciuri oficiale disputate în 2021, Spania a realizat doar 2 meciuri fără goluri, primind goluri împotriva unor echipe mici precum Georgia, Grecia și Kosovo. În consecință, Spania va întâmpina probabil dificultăți pentru a nu primi goluri împotriva unui atac impresionant al Croației.

Așteptări de la meci

Ambele echipe au în comun scorul nebun după 90 de minute în faza optimilor, 3-3. Aceste rezultate au evidențiat perfect punctele forte ofensive ale ambelor echipe, dar și slăbiciunile lor defensive. Croația se poate baza pe o latură ofensivă cu adevărat interesantă, în timp ce primește multe goluri. În timp ce apărarea Spaniei a fost destul de solidă în faza grupelor, meciul precedent a demonstrat limitele echipei, cu un joc defensiv teribil.
Din toate aceste motive, putem presupune că vom asista încă o dată la un meci cu adevărat prolific, cu ambele echipe marcând, pentru care avem o cotă de 2.00.

PUNCTE CHEIE:

  • Spania are doar două deplasări din ultimele 15 în care nu a primit gol (cu Portugalia și Malta);
  • În ultimele 24 de meciuri jucate în afara Spaniei, doar de două ori nu au găsit plasa Morata & co;
  • Spania a primit recent goluri de la echipe precum Kosovo, Georgia și Grecia;
  • 12 din ultimele 15 meciuri în deplasare ale Spaniei au adus goluri la ambele porți;
  • Elveția are un singur meci din ultimele 13 în care nu a marcat (cu Italia);
  • În ultimele 7 meciuri, doar Liechtenstein nu a marcat în poarta Elveției;
  • Două din ultimele 3 meciuri directe s-au terminat cu goluri la ambele porți.