Meniu

13 Decembrie. O nouă înfrângere pentru Sheffield

PROFITĂ “SFINȚII” DE DEGRINGOLADA OASPEȚILOR?

Southampton e una din surprizele plăcute ale primei părți a sezonului de Premier League și e prezentă în lupta pentru primele locuri. Duminică, “sfinții” primesc vizita ultimei clasate din Sheffield, care are un singur punct după 11 etape și pare condamnată în duelul de pe St. Marry’s.

Revelația sezonului trecut a fost, cu siguranță, Sheffield United. În calitatea sa de nou-promovată, echipa antrenată de Chris Wilder a fost la un pas să prindă un loc de cupele europene și doar seria proastă din finalul de stagiune a făcut-o să rateze calificarea în Europa League.

Atacul este un dezastru

În campionatul anterior, United a impresionat în special grație apărării care a pus probleme multor echipe. În 38 de etape, echipa din Sheffield a primit doar 39 de goluri, dar problema a fost că de marcat, a marcat tot atâtea.

În acest sezon, ambele compartimente ale oaspeților de duminică au involuat, iar cifrele se reflectă perfect și în situația din clasament, acolo unde au strâns doar un punct. În 11 meciuri, United a marcat doar de cinci ori și niciodată mai mult de un gol pe meci. Singurul punct a fost obținut într-o partidă cu o altă codașă, Fulham (1-1), pe teren propriu.

Interesant este că în deplasare, Sheffield United a marcat chiar contra granzilor (1-2 cu Arsenal, 1-2 cu Liverpool și 1-4 cu Chelsea), dar chiar și așa, din cinci meciuri are tot atâtea înfrângeri. În total, “lanterna roșie” din Premier League a marcat doar cinci goluri, cele mai puține din campionat.

Southampton s-a blocat doar în a doua repriză cu United

Duminică, Southampton ar trebui să plece ca mare favorită, dar bookmakerii i-au pregătit o cotă generoasă pentru diferența ce apare pe hârtie. În ultimele nouă jocuri, “sfinții” au șase victorii, cele mai importante fiind cu Everton (2-0 acasă) și Aston Villa (4-3 în deplasare). În plus, gazdele de duminică au remizat și în două deplasări extrem de dificile, 3-3 cu Chelsea și 1-1 la Wolverhampton.

Singurul eșec în această serie a venit contra lui Manchester United, 2-3 după ce la pauză Southampton conducea cu 2-0. Diferența față de meciul cu diavolii este că a revenit Danny Ings, golgheterul echipei, care a jucat deja o repriză cu Brighton (2-1), când a și marcat din penalty. În total, atacantul are șase goluri și două pase decisive în opt jocuri, în timp ce mijlocașul James Ward-Prowse a strâns deja patru reușite și trei assisturi.

Previziunea pentru acest meci este clară, “1 solist”, mai ales că oaspeții au și câteva probleme medicale. Un alt rezultat în afara victoriei gazdelor ar fi o mare surpriză, iar cota pentru succesul “sfinților” este una foarte bună.

PUNCTE CHEIE:

  • Sheffield United nu a câștigat niciun meci de Premier League în acest sezon și are zece înfrângeri și un singur egal (golaverajul este 5-18!);
  • În deplasare, oaspeții au zero puncte din cinci meciuri și un golaveraj de 3-10. Dacă adunăm și ultimele șase jocuri pe teren străin ale lui United din finalul sezonului trecut (patru înfrângeri), ajungem la un total de 11 meciuri consecutive fără victorie;
  • Southampton a câștigat ambele meciuri directe din sezonul trecut, golaverajul fiind 4-1;
  • Gazdele au trei victorii la zero în ultimele patru partide de campionat disputate acasă, înfrângerea venind după ce au condus cu 2-0 pe Manchester United;
  • “Sfinții” au câștigat șase meciuri și au remizat de două ori în precedentele nouă jocuri (golaveraj 19-11 în această perioadă).